Λάβετε θέσεις για Εurovision!

Ο Αντώνης Λουδάρος και η Ελενα Μπουζαλά θα είναι οι οικοδεσπότες του ελληνικού τελικού σήμερα στις 22.15

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Εurovision… δαγκωτό ψηφίζει ο Αντώνης Λουδάρος από τότε που ήταν μαθητής και φοιτητής. Μάλιστα, θυμάται τις όμορφες βραδιές, όταν μαζί με την παρέα του έβαζε ρεφενέ τις πίτσες, τα σουβλάκια και τα αναψυκτικά, και αγωνιούσε για την κατάταξη του ελληνικού τραγουδιού στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, ενώ πανηγύριζε με τη νίκη του κομματιού που είχε στοιχηματίσει για την πρώτη θέση. Ο δημοφιλής ηθοποιός δέχθηκε με χαρά την πρόταση από τη διοίκηση του ψυχαγωγικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης για την παρουσίαση της ειδικής εκπομπής για τον ελληνικό τελικό της Εurovision μαζί με τη δημοσιογράφο Ελενα Μπουζαλά.

Η παραγωγή, η οποία θα μεταδοθεί απόψε από την ΕΡΤ1 στις 22.15, θα δώσει την ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό να ψηφίσει ποιο από τα τρία τραγούδια («Angels», «This is love», «When the morning comes around»), τα οποία θα ερμηνεύσει η Demy σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των John Ballard και Romy Papadea, θα πάρει το εισιτήριο για το Κίεβο. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του τραγουδιού που θα επιλεγεί υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Για πρώτη φορά μαζί με το κοινό το τραγούδι θα επιλέξει κριτική επιτροπή από ελληνικές κοινότητες της ομογένειας. Ειδικότερα, την ψήφο τους θα δώσουν εκπρόσωποι των κοινοτήτων από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία. Η ποσόστωση στην ψήφο θα είναι 70% από το κοινό (μέσω televoting) και 30% από την κριτική επιτροπή.

«Δεν θα ξεχάσω»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συμμετοχή της Σοφίας Βόσσου και του Ανδρέα Μικρούτσικου με το τραγούδι “Ανοιξη”. Πίστευα ότι σε αυτό το τραγούδι άξιζε η πρωτιά. Η δυναμική στη φωνή της Σοφίας ήταν συγκλονιστική. Δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έφερε την πρωτιά στην Ελλάδα, γιατί έγραψε τη δική του πορεία. Φυσικά και δεν θα ξεχάσω τη νίκη της Ελενας Παπαρίζου που έφερε τη Eurovision στην Αθήνα, αλλά και τη λαμπερή εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στην Κωνσταντινούπολη με το “Shake it”» αναφέρει στη «δημοκρατία» o Αντώνης Λουδάρος και συμπληρώνει: «Η Eurovision δεν είναι “πανηγυράκι”. Είναι μια μεγάλη μουσική γιορτή που την παρακολουθούν 250.000.000 τηλεθεατές. Και κάθε φορά ο νικητής ή η νικήτρια μας εκπλήσσει. Περίμενε κανείς πέρυσι τη νίκη της Τζαμάλα με αυτό το τόσο δύσκολο τραγούδι;»

Οσον αφορά τον εθνικό τελικό, ο Αντώνης Λουδάρος τονίζει: «Τα τραγούδια δεν τα έχω ακούσει και ανυπομονώ, όπως και οι τηλεθεατές, για να δω ποιο θα κάνει το “κλικ” στην ψυχή μου. Η επιλογή της Demy είναι εύστοχη. Είναι ένα δροσερό κορίτσι, με ωραία φωνή και καλή διάθεση. Εκείνη και η ομάδα της θα πάνε πολύ καλά, γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν και το υποστηρίζουν με πάθος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα