Πρώτη ρομποτική λοβεκτομή

Η πρώτη στην Ελλάδα επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από τον διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής δρα Δημήτριο Φιλίππου και την ομάδα του (φωτό).

Η πρωτοποριακή επέμβαση περιελάμβανε λοβεκτομή και συστηματικό λεμφαδενικό καθαρισμό σε ασθενή με καρκίνο του αριστερού άνω λοβού πνεύμονος. Για την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνικής είχαν συνηγορήσει οι ενδείξεις του προεγχειρητικού ελέγχου, τα δε ιστολογικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την ορθότητα της απόφασης.

Η ρομποτική λοβεκτομή πλεονεκτεί έναντι της ανοιχτής θωρακοτομής, διότι διενεργείται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο (διαμέσου οπών) και προσφέρει μέγιστη δυνατή προστασία των ιστών, μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο, ελάχιστη απώλεια αίματος, μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα