Ισπανικά ΜΜΕ καταγγέλλουν για φασισμό τους Podemos!

Η Eνωση Τύπου της Μαδρίτης κατέθεσε χθες μαρτυρίες ότι το κόμμα του Ιγκλέσιας έχει εκβιάσει και παρενοχλήσει δημοσιογράφους

Για προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και συστηματική παρενόχληση δημοσιογράφων -όταν τα ρεπορτάζ τους δεν είναι… αρεστά- κατηγόρησε χθες η κύρια ένωση δημοσιογράφων της Ισπανίας την ηγεσία του κόμματος των Podemos!

Η ένωση καταλόγισε στο κόμμα της ισπανικής ριζοσπαστικής Αριστεράς προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη δουλειά των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης μέσω της παρενόχλησής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ενωση Τύπου της Μαδρίτης (APM), που συνασπίζει τους δημοσιογράφους των κύριων ισπανικών ΜΜΕ, προχώρησε στην καταγγελία των μεθόδων του Podemos, ύστερα από μαρτυρίες και αποδείξεις που προσκόμισαν δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης από το κόμμα. «Οι δημοσιογράφοι αυτοί αισθάνονται να παρενοχλούνται και να υφίστανται πιέσεις από την ηγετική ομάδα του Podemos, με επικεφαλής τον Πάμπλο Ιγκλέσιας» αναφέρει η ένωση.

Ασυμβίβαστο

Η ισπανική… ΕΣΗΕΑ απαίτησε από το κατ’ επίφαση προοδευτικό κόμμα «να εγκαταλείψει μια για πάντα τη συστηματική εκστρατεία παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που διεξάγει εναντίον επαγγελματιών δημοσιογράφων, τους οποίους εκφοβίζει ή απειλεί, όταν δεν συμφωνεί με τις πληροφορίες τους».

«Είναι πλήρως ασυμβίβαστο με το δημοκρατικό σύστημα ένα κόμμα να προσπαθεί να προσανατολίσει και να ελέγξει τη δουλειά δημοσιογράφων περιορίζοντας την ανεξαρτησία τους» τόνισε η ένωση προσθέτοντας πως τέτοιες πρακτικές σημειώνονται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, φτάνοντας μέχρι και στον εκφοβισμό. Ενδεικτικά, τον περασμένο Απρίλιο, στη διάρκεια δημόσιου συνεδρίου, ο Ιγκλέσιας είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς εφημερίδας «El Mundo», κατηγορώντας τον πως γράφει «ιστορίες για το Podemos που δεν είναι κατ’ ανάγκη αληθινές».
Η επίθεσή του είχε οδηγήσει πολλούς δημοσιογράφους στην… έξοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο προσκήνιο ξανά ο Πέδρο Σάντσεθ

Στον αντίποδα της ηθικής κατάρρευσης των Podemos, ένας σοσιαλιστής επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο και, όπως φαίνεται, του βγαίνει σε καλό.

Ο λόγος για τον Πέδρο Σάντσεθ, τον ηγέτη του PSOE που σταθερά έλεγε «όχι» στο να γίνει ο Μαριάνο Ραχόι και πάλι πρωθυπουργός -η στάση του οδήγησε στην εκδίωξή του από την ηγεσία του κόμματος- και αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές του Ιουνίου. Οι έρευνες της κοινής γνώμης φαίνεται να δικαιώνουν την απόφασή του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Sigma Dos για λογαριασμό της εφημερίδας «El Mundo», ο Πέδρο Σάντσεθ συγκεντρώνει το 31,3% των προτιμήσεων, έναντι 27,6% του Βάσκου Πάτσι Λόπεθ και 25,4% της Σουσάνα Ντίαθ, η οποία είναι πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα