«Οι προφητείες του Παϊσίου όπως τις άκουσα με τα αυτιά μου»

Η συγκλονιστική ομιλία που έδωσε ο φυσικός και αγιογράφος Αθανάσιος Ρακοβαλής στην Κατερίνη για τον χαρισματικό γέροντα, δίπλα στον οποίο έζησε για πολλά χρόνια. Τι είπε για Ευρώπη και Τουρκία.

Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε δίπλα στον άγιο Παΐσιο αποκάλυψε ο φυσικός και αγιογράφος Αθανάσιος Ρακοβαλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, με τίτλο «Ο άγιος Παΐσιος όπως τον έζησα». Αναφέρθηκε σε διδαχές και προφητείες του Αγιορείτη αγίου, όπως για τη διάλυση της Ε.Ε. και της Τουρκίας, που προκαλούσαν δέος και ενίσχυαν την πίστη όσων τον επισκέπτονταν στο κελί του στην Παναγούδα.

«Ο άγιος Παΐσιος ήταν δώρο Θεού στους σύγχρονους ανθρώπους» είπε ο κ. Ρακοβαλής, σημειώνοντας ότι «πολλοί από τους προσκυνητές διαπίστωναν με έκπληξη ότι έλαμπε ολόκληρος, ότι το φως που εξέπεμπε ήταν πιο ισχυρό και από του ήλιου. Ενας Ρουμάνος μοναχός, ενώ έφτανε στο κελί του αγίου, τα έχασε όταν είδε το πρόσωπο του γέροντα να λάμπει!».

«Εδειχνε συνεχώς ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Το δικό σου πρόβλημα γινόταν δικό του, ο δικός σου πόνος ήταν πόνος του. Δεν προσποιούνταν, ένιωθε απέραντη αγάπη για τον άνθρωπο. Γνώριζε ανθρώπους που όμως ποτέ δεν είχε συναντήσει στη ζωή του! Κάποιες φορές τού έλεγα “γέροντα, να σε ρωτήσω ή θα μου πεις απευθείας τις απαντήσεις;” Ηξερε τα πάντα και έδινε συμβουλές για πράγματα που επρόκειτο να συμβούν στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Ρακοβαλής. Αναφερόμενος στις προφητείες του αγίου για την Ελλάδα, είπε ότι «συνήθιζε να λέει πως η ορθόδοξη πίστη είναι ο πολύτιμος θησαυρός που θα σώσει τους νεοέλληνες».

Μίλησε ακόμη για τις προφητείες του αγίου Παϊσίου σχετικά με τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τους Αγγλους και τους Αμερικανούς, για τη διάλυση της Τουρκίας και τη δημιουργία αρμενικού και κουρδικού κράτους, αλλά και για την επιστροφή της Κωνσταντινούπολης σε ελληνικά χέρια.

Ο φυσικός και αγιογράφος αναφέρθηκε και στις συμβουλές του αγίου Παϊσίου για εγκράτεια και αγνότητα πριν από τον γάμο, ενώ στάθηκε στον αυξημένο αριθμό εκτρώσεων και στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Επίσης, είπε ότι ο φωτισμένος μοναχός συμβούλευε τους νέους να αποφεύγουν εναλλακτικές μορφές άσκησης, όπως γιόγκα και πολεμικές τέχνες, καθώς πρόκειται για ενέργειες δαιμονικές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα