Πιο αξιόπιστος θεσμός για τους πολίτες ο Στρατός

Ο Στρατός είναι ο θεσμός τον οποίο εμπιστεύονται περισσότερο από κάθε άλλον οι Ελληνες, ενώ σημαντική πτώση σημειώνουν η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρίας Κάπα Research, η οποία παρουσιάστηκε προχθές σε εκδήλωση του think tank ΡΕΥΜΑ. Συγκεκριμένα, το 60,5% εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά τον Στρατό, ο οποίος πάντως παρουσιάζει πτώση 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2003.

Αμέσως μετά στη σχετική λίστα ακολουθούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με θετική απήχηση στο 46% των ερωτηθέντων, η Αστυνομία με ποσοστό 44%, η Δικαιοσύνη με 31% (πτώση 25,5%) και η Εκκλησία με 30% (πτώση 24%).

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η άποψη των πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία κρίνει θετικά μόλις το 19% των ερωτηθέντων (-46,5% σε σχέση με το 2003), το Κοινοβούλιο με 9,5% (-35,5% συγκριτικά με το 2003) και τα πολιτικά κόμματα, με θετική γνώμη να έχει μόλις το 5,5% των πολιτών (-43% σε σχέση με πριν από 14 χρόνια).
Επίσης, εξαιρετικά αρνητική είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα ΜΜΕ (6,5%), τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (7%) και τις δημόσιες επιχειρήσεις (17,5%).

Αλλα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι το κόστος των αγαθών, η φτώχεια και η ανεργία καθορίζουν τη συμπεριφορά της κοινής γνώμης στα θέματα της οικονομίας και ότι ειδικά η έλλειψη θέσεων εργασίας και το οικονομικό αδιέξοδο ενισχύουν τη σημασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα