Η μάστιγα των εισαγόμενων

Ευκαιρία, προλάβετε! Πωλείται γερμανικό, ελαφρώς χρησιμοποιημένο μοτεράκι σαρδάμ και σκανδάλων και αμερικάνικος αποφλοιωτής εθνικής κυριαρχίας. Πληροφορίες εντός

Τα διαβάσαμε τα μαύρα τα χαΐρια μας στη «δημοκρατία». Πληρώσαμε μαλλιοκέφαλα και βάλαμε μόνοι μας τη θηλιά στον λαιμό μας αγοράζοντας ό,τι μας πρότεινε ο «Λάκης ο εισαγόμενος» στην παλιά διαφήμιση. 33.000.000 ευρώ για ιταλικό χαρτί υγείας και τώρα που δεν έμεινε τσέντουλο, πρέπει να κάνουμε το απαυτό μας παξιμάδι, να βάλουμε κι από πάνω ροζ σάλτσα με υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλοφάγωτο. 16.500.000 ευρώ για γαλλικές προτηγανισμένες πατάτες. Μας έμεινε η λαδίλα, οι σκεμπέδες από τις θερμίδες και η ανάμνηση της κρατσανιστής γευστικής, προκάτ ηδονής. 1 δισ. ευρώ για μοσχαρίσιο κρέας. Γι’ αυτό ψηφίζαμε σαν τα βόδια τόσα χρόνια τα κοπάδια των ξενόδουλων που μας μάντρωσαν μέσα στα Μνημόνια. Το σύνολο των εισαγόμενων προϊόντων που αγοράσαμε επί Μνημονίων, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, κόστισε 240 δισ., το οποίον ισούται με τα 2/3 του χρέους.

Ομως, αν το καλοεξετάσομεν, το μεγαλύτερο σφόλι δεν το έχουμε φάει με τα βοδινά, τις προτηγανισμένες πατάτες, τα πισινόχαρτα, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα κινέζικα παιχνιδάκια. Οι καταστρεπτικότερες αγορές μας έγιναν όταν ψωνίσαμε πρωθυπουργούς από τα πανέρια των ΗΠΑ και της Γερμανίας. 
Σου λένε: «Τσίμπα έναν πρωθυπουργό Αμερικάνο. Με τα σέα του, τα μέα του, τα καθηγητηλίκια, τις διασυνδέσεις, το ύφος, τη μαχητικότητα και την προφορά τη χολιγουντιανή». Διάλεξες τον Αντρέα, τον χρυσοπλήρωσες, ήρθε σετάκι με Μένιο, Ακη, έκανε το κατάστημα μπίλιες, έπειτα στεφανώθηκε τη Μιμή και διέφυγε στους ουρανούς. Μέγας ο λογαριασμός και ποιος θα τον πληρώσει; Εσύ!

Υστερα ψώνισες από τευτονικό σβέρκο. Κώστας Σημίτης με τα όλα του. Γερμανοτραφής σαν τα υποβρύχια που γέρνουν. Τον πλήρωσες όχι χρυσό αλλά πλατίνα, διαμάντι, πλουτώνιο, τρίτιο. Χ.Α., Ολυμπιακοί Αγώνες, Ιμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Τσουκάτος, Μαντέλης, Siemens και τα πάντα όλα. Πιο φτηνά θα σου ‘ρχόταν να αγοράσεις πέντε έξι Βαυαρίες, να έχεις να πορεύεσαι.

Τέλος, το ξανάριξες στα σκληρά αμερικάνικα και έκανες την αγορά του αιώνα. Τζέφρυ. ΓΑΠ. Πράσινη ανάπτυξη. Αρμαγεδδών με μουστάκι. Μνημόνιο. Χαιρετίσματα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα