Η Γερμανία έγινε φωλιά Τούρκων κατασκόπων

Η υπηρεσία πληροφοριών του Βερολίνου ψάχνει τώρα για ανθρώπους του Ερντογάν ανάμεσα και σε μουσουλμάνους ιερείς

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Εντείνονται οι φόβοι του Βερολίνου για το γεγονός πως η Αγκυρα έχει μετατρέψει τη Γερμανία σε φωλιά κατασκόπων, καθώς το καθεστώς Ερντογάν, για να εδραιώσει την εξουσία του, δεν διστάζει να εξαπολύσει κυνηγητό για την αντιμετώπιση των αντιφρονούντων ακόμη και στο εξωτερικό!

Πιο συγκεκριμένα, χθες η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση των τουρκικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στη Γερμανία, ενώ οι εντάσεις με τη μεγάλη τουρκική κοινότητα έχουν κλιμακωθεί εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.
Η υπηρεσία αντικατασκοπίας BfV τόνισε μάλιστα ότι οι διαιρέσεις στην Τουρκία εν όψει του δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευελπιστεί να αποκτήσει υπερεξουσίες, αντικατοπτρίζονται ανοιχτά και στη Γερμανία.

Ερευνα

«Η BfV παρατηρεί σημαντική αύξηση στις προσπάθειες συγκέντρωσης πληροφοριών από την Τουρκία στη Γερμανία» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της για το θέμα η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπίας, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στις αρχές του έτους, τον Ιανουάριο, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας άρχισε μάλιστα έρευνα για ενδεχόμενη διενέργεια κατασκοπίας από ιερωμένους που στέλνονται στη Γερμανία από την Αγκυρα.

Ο πρόεδρος της BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν υπογράμμισε δε την ανησυχία του για εντάσεις ανάμεσα σε δεξιούς Τούρκους στη Γερμανία και υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
«Υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι μάχες διά πληρεξουσίων ανάμεσα σε υποστηρικτές του PKK και εθνικιστές, ακροδεξιούς Τούρκους να κλιμακωθούν» είπε χαρακτηριστικά. Ο Μάασεν δεν αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της κατασκοπίας εκ μέρους της Τουρκίας, υπογράμμισε όμως, μιλώντας τον Ιανουάριο σε δημοσιογράφους, ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί επιχειρήσεις των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών εντός των συνόρων της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα