Ασθενείς «πρόσφυγες» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Με ταχύτητα ντόμινο κλείνουν η μία μετά την άλλη οι κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

 

Σειρά χθες είχε η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή η περίπτωση είναι ότι για πρώτη φορά θα αδειάσουν την κλινική από τους 14 ασθενείς, οι οποίοι στις 25 Μαΐου θα μεταφερθούν στην αντίστοιχη κλινική του θεραπευτηρίου του Αγρινίου, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα μακριά. Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο διοικητής του θεραπευτηρίου στο Μεσολόγγι Γιώργος Κραμποκούκης, η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χθες, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής.

 

Ωστόσο, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της μεταφοράς των 14 ασθενών, που ήδη νοσηλεύονται, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, σήμερα η διοίκηση του «Χατζηκώστα» θα προσπαθήσει να βρει παθολόγο από το διασυνδεόμενο Νοσοκομείο του Αγρινίου. «Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε δυστυχώς οι ασθενείς θα πρέπει να διακομιστούν στο Αγρίνιο».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου του Μεσολογγίου, λόγω έλλειψης ειδικών ιατρών παθολόγων, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα από τις 27 Μαΐου έως και τις 31 του μηνός για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν και θα διακομίζονται.

 

«Τα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται ήδη στο νοσοκομείο μας και χρίζουν επισταμένης παρακολούθησης και νοσηλείας επίσης θα διακομίζονται από τις 25 Μαΐου».

 

Εν τω μεταξύ στα όριά τους είναι τα νοσοκομεία της χώρας, αφού τα περισσότερα, εκτός από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, έχουν «στεγνώσει» και από υλικά. Οπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Τάκης Νικολόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου και εκπρόσωπος των εργαζόμενων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια. «Μετά το κούρεμα των ομολόγων το νοσοκομείο μας διέθετε 2.000.000 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα το ποσό που είχε απομείνει ήταν 700.000 ευρώ και όσο περνούν οι μέρες μειώνεται. Παράλληλα το θεραπευτήριο “Χατζηκώστα” στον νομό Ιωαννίνων έχει 17.000 ευρώ, ενώ το νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει 5.000 ευρώ!

 

Αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τη σίτιση των ασθενών μας»! Μάλιστα, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, το ΕΣΥ πολύ σύντομα θα αποτελεί ανάμνηση για τους πολίτες.

 

 

Ρίτα Μελά

Ετικέτες: