«Φευγάτος» ήρωας!

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν πίστευε ότι «οι ήρωες δεν είναι πιο γενναίοι από άλλους. Απλώς δείχνουν περισσότερο θάρρος για πέντε λεπτά παραπάνω». Ο προχθεσινός «ήρωας» της Μπαρτσελόνα στην πρωτόγνωρη πρόκριση επί της Παρί Σ.Ζ. Σέρχι Ρομπέρτο μάλλον το(ν) επιβεβαίωσε, σκοράροντας στο… πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το έκτο γκολ στο 6-1 που ανέτρεψε το 0-4 του Παρισιού!

Ο 25χρονος Καταλανός πλάγιος μπακ έγινε πρωταγωνιστής, αν και πέρυσι βρέθηκε δις στην πόρτα της εξόδου.

Παίκτης της περίφημης (ακαδημίας της «Μπάρτσα») «Μασία» από 11 ετών, δεν έδειχνε να πείθει στην πρώτη ομάδα και το καλοκαίρι του 2015 ο ατζέντης του, Γιόζεπ – Μαρία Οτομπίτγκ, ενημερώθηκε να του βρει ομάδα. Μονάχα που αρχικά η τιμωρία της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών και στη συνέχεια ο τραυματισμός του Ντάνι Αλβες έφεραν τον Ρομπέρτο στην 11άδα. Μέτρησε πέρυσι 49 συμμετοχές και μετά την καλοκαιρινή αποχώρηση του Αλβες για τη Γιουβέντους έγινε βασικός, κατέγραψε τέσσερις ασίστ τον πρώτο μήνα (πέρυσι είχε πέντε) και «έκλεψε» τη θέση βασικού στην Εθνική Ισπανίας από τον Καρβαχάλ της Ρεάλ! Ο κόουτς Λουίς Ενρίκε φάνηκε αρχικά να τον αδικεί. Ωστόσο, ο Ρομπέρτο επέμινε πριν από τη ρεβάνς με την Παρί ότι «είμαστε με τον προπονητή μας ως τον… θάνατο και ας αποχωρεί σε τρεις μήνες», εξηγώντας χθες ότι «δεν ξέρω πώς σκόραρα, ούτε ήμουν σίγουρος αρχικά ότι μετρούσε!». Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ που ανατρέπει ήττα τεσσάρων γκολ σε πρώτο ματς και η πρώτη με 300 νίκες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ο Νεϊμάρ έφτασε τα 21 «μπλαουγκράνα» γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπέρασε στην τρίτη θέση τον (Ολλανδό παλαίμαχο «κυανέρυθρο» και νυν τεχνικό διευθυντή της Παρί!) Πάτρικ Κλάιφερτ και «κυνηγά» Μέσι (94), Ριβάλντο (22).

Ζεράρ Πικέ: «Προσλήψεις σε μαιευτήρια»

Γνωστός για τις αυθόρμητες δηλώσεις του ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ σχολίασε τον θρίαμβο επί της Παρί, λέγοντας ότι «θα διασκεδάσουμε παρά την αυριανή προπόνηση.

Τα μαιευτήρια θα χρειαστούν πολλές νοσοκόμες σε εννέα μήνες, επειδή σήμερα πολλοί θα κάνουν έρωτα!». Η σύζυγός του, Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, πανηγύρισε έξαλλα το έκτο γκολ στην εξέδρα και στο… Instagram.

H ΠΑΡΙ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΒΑΤΕΡΛΟ»

Η συντριβή της Παρί Σ.Ζ. στη Βαρκελόνη θύμισε στη γαλλική εφημερίδα «Equipe» τον αποκλεισμό της Εθνικής Γαλλίας από το Μουντιάλ του 1994 (εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Βουλγαρία). Χρησιμοποίησε στο πρωτοσέλιδό της τον προ 24 ετών τίτλο, γράφοντας «Inqualifiable» («Ανείπωτο») και αποφεύγοντας αναφορές στη διαιτησία!

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Γαλλίας Ουνάι Εμερι, πάντως, σχολίασε ότι «η μισή ευθύνη είναι δική μας, όμως χάσαμε από αποφάσεις των διαιτητών» για το ανύπαρκτο πέναλτι στον Σουάρες για το 5-1 στο 91’… «Πρέπει να μάθουμε από αυτή την αρνητική εμπειρία» πρόσθεσε.

Η αποστολή της Παρί έγινε δεκτή στο Παρίσι με αποδοκιμασίες και ο Τιάγκο Μότα δεν φρέναρε μπροστά στο πλήθος, τραυματίζοντας κατά λάθος έναν οπαδό στην πλάτη. Την γκρίνια των Γάλλων για τη διαιτησία ενίσχυσε ο Αργεντινός αμυντικός της Μπαρτσελόνα Χαβιέ Μαστσεράνο, που παραδέχθηκε «έκανα πέναλτι στον Ντι Μαρία!».

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο αρνήθηκε χθες να σχολιάσει το πέναλτι στον Σουάρες, όμως βρήκε νέα ευκαιρία να προωθήσει τη χρήση βίντεο σε αμφισβητούμενες φάσεις, λέγοντας ότι θα διορθώσει «λάθη στο υπέροχο παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο». Στην Ισπανία, οι καταλανικές εφημερίδες «Sport» και «Mundo Deportivo» είχαν τίτλο «Θρύλοι» και «Ηρωες» αντίστοιχα, αλλά η μαδριλένικη «AS» ανέφερε: «Επιστροφή με επισκευές από τους διαιτητές».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα