Εγκλημα Λεάλι και τιμωρία!

Από τον
Χάρη Δάντση

Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός, μένοντας χθες στο 1-1 με την Μπεσίκτας στο «καυτό» «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Ενα λάθος του Λεάλι στέρησε από την ομάδα του Πειραιά τη νίκη κι έτσι η πρόκριση στους «8» θα παιχτεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Τουρκία.

Ο Βούζας, στο πρώτο παιχνίδι του ως (υπηρεσιακός) τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, επέλεξε, μεταξύ άλλων, για την αρχική εντεκάδα, τους Ρομαό και Καμπιάσο, ως δίδυμο για τη μεσαία γραμμή του και τον Μανθάτη για να καλύψει ένα από τα δύο «φτερά» της επίθεσης. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε από την αρχή δυνατά και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Με πίεση ψηλά περιόρισε επιθετικά τους Τούρκους και στο 36′ με καρφωτή κεφαλιά του Καμπιάσο, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ανσαριφάρντ, έκανε το 1-0. Μετά το γκολ του Αργεντινού σταρ (έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στη φετινή διοργάνωση) η εξέδρα στράφηκε εναντίον του… Μπέντο (έφυγε χθες το μεσημέρι για την πατρίδα του, λέγοντας για το διαζύγιο ότι «έτσι είναι το παιχνίδι, αυτά είναι μέρος της δουλειάς μας»), επειδή είχε παροπλισμένο τον 36χρονο μέσο.

Στο δεύτερο μέρος, απάντησαν οι «μαυραετοί» με τέρμα του Αμπουμπακάρ (53′), που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό διώξιμο του Λεάλι. Ο Ιταλός πορτιέρο επηρεάστηκε από το λάθος του, κάνοντας όμως σωτήριες επεμβάσεις στο 58’ (σε Κουαρέσμα) και το 68′ (σε Τόσιτς). Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και έμεινε το 1-1.

Στο φαληρικό γήπεδο, όπου είχε επιβληθεί τιμωρία 3.000 θέσεων από την UEFA, βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι αρκετών ξένων συλλόγων, όπως από τη Μίλαν, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, τη Βιγιαρεάλ και τη Σάουθαμπτον. Ο λόγος της επίσκεψης κάποιων εξ αυτών ήταν για να παρακολουθήσουν τον Ρέτσο στην 7η ευρωπαϊκή συμμετοχή του. Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο αντιπρόεδρός της, Σάββας Θεοδωρίδης, απαλλάχθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία (63′ λ. τρ. Ντα Κόστα), Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70′ Μάρτινς), Φορτούνης (73′ Μάριν), Ελιονούσι, Μανθάτης, Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκιονούλ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46′ Οζιακούπ), Ταλίσκα, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82′ Τοσούν).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα