Προανακριτική και στο βάθος σκαμνί για Γιάννο!

Σφίγγει πάλι ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό για όσα συνέβησαν όσο ήταν στο Πεντάγωνο επί Σημίτη

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατέθεσαν χθες αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν τα σκάνδαλα επί Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά την περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη!

Το αίτημα υπογράφουν σύσσωμες οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό, και ζητούν να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 2001-2004, όπως η απιστία σε βάρος του Δημοσίου και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Για «άθλιο πυροτέχνημα, που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες» έκανε λόγο ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Το αίτημα

Στο δεκασέλιδο αιτιολογικό κείμενο του αιτήματος για τη σύσταση Προανακριτικής αναφέρονται συγκεκριμένες υποθέσεις που σχετίζονται με «την προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 ελικοπτέρων Apache, 6 φρεγατών και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων», ενώ σημειώνεται ότι «υπάρχουν ενδείξεις για απιστία που ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο».

Στην πρόταση υπενθυμίζεται ότι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου περιέχονται στη «λίστα Λαγκάρντ», στους οποίους εμφανίζονται αδήλωτες καταθέσεις ύψους 1.300.000 ευρώ. Επιπλέον, γίνεται σαφής αναφορά και στην καταδικαστική, αμετάκλητη απόφαση σε βάρος του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», με τη σημείωση ότι το αδίκημα «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» είναι διαρκές και δεν παραγράφεται.

Η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής για το αν θα καθίσει στο σκαμνί ο Γιάννος Παπαντωνίου αναμένεται να υπερψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με ανακοινώσεις τους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν θετικά.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, άφησε αιχμές και για την υπόθεση Παπαντωνίου, αλλά και για εκείνη του Α. Τσοχατζόπουλου! «Επειδή σας βόλεψε η έντεχνη προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου, που εμείς παραπέμψαμε λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, και νομίζετε πως με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγράψετε παλιές ιστορίες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, αμέσως μετά την κατάθεση αιτήματος για Προανακριτική συνεδριάζει το ταχύτερο δυνατόν η Διάσκεψη των Προέδρων και ορίζει εντός 15 ημερών συζήτηση της Ολομέλειας στο πλαίσιο Ειδικής Ημερήσιας Διάταξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα