«Ξαναγράφει» την Ιστορία ο Γαβρόγλου

«Ευκαιρία να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε (!) να διδάσκεται στα σχολεία» δήλωσε ενώπιον της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Να «ξαναγράψει» την Ιστορία θέλει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Λίγα μόλις χρόνια μετά την αλήστου μνήμης προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τη Μαρία Ρεπούση και την ομάδα των εθνομηδενιστών, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε ημερίδα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας, αλλά και τη σταδιακή κατάργηση του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού της εκπαίδευσης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται ιδιαίτερα άνετη στις αναγγελίες αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα, όλες αυτές οι φιλόδοξες ανακοινώσεις όμως δεν φαίνεται να προχωρούν στην πράξη, όπως διαπιστώνεται από τον ρυθμό με τον οποίο προετοιμάζονται οι αλλαγές που θα προκύψουν για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα αντικαταστήσει τις σημερινές πανελλαδικές.

Ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας ενώπιον των εκπροσώπων της κομματικής Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι «το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας», λέγοντας με ιδιαίτερο νόημα ότι είναι «ευκαιρία να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία» (!).

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα αλλά και στο σχολείο «βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας» και επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τώρα θα αποτελέσουν τα πρώτα στάδια της αλλαγής αυτής από το βιβλιοκεντρικό στο ψηφιακό μοντέλο. Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής στο λύκειο, λέγοντας ότι «οι δύο τελευταίες τάξεις του εκφράζουν μια κοινωνική παθογένεια», και την ανάγκη «αποδραματοποίησης» των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επίσης, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο υπουργός έθιξε το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς το «ένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα». Μάλιστα, εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθήσει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την καθιέρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλους τους κλάδους σπουδών.

Στην ημερίδα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης, ο οποίος ανέλυσε τις βασικές αρχές της πρότασης του ινστιτούτου για τις αλλαγές στο λύκειο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα