ΑΕΚ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ «ΑΕΤΩΝ»! «ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ» Ο ΤΙΤΛΟΣ

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης
Χάρης Δάντσης

Ποπό παίκτης!!! Ο Σέρχιο Αραούχο έδωσε φτερά στην ΑΕΚ, που συνέτριψε 3-0 τον ΠΑΟΚ χθες στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δύο εντυπωσιακά τέρματα (1′, 85′) πέτυχε ο Αργεντινός σταρ, βάζοντας έτσι τον «Δικέφαλο», που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλό του, σε τροχιά πλέι οφ. Για αρκετά λεπτά φώναζαν ρυθμικά το όνομά του οι εκστασιασμένοι φίλοι της «Ενωσης», που πανηγύρισαν δεόντως και το 3-0 του Αραβίδη στις καθυστερήσεις (90+1′). 

Αυτή ήταν με διαφορά η καλύτερη φετινή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων», ενώ για τους «ασπρόμαυρους» είναι η πιο βαριά ήττα εντός συνόρων με τον Ιβιτς στο τιμόνι. Η αναγκαστική αλλαγή του Τζάλμα Κάμπος στο 15′, η χαμένη ευκαιρία του Μάτος στο 45′ και η αποβολή του Στέλιου Μαλεζά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53′ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πάντως, στα τέσσερα φετινά παιχνίδια του στην Αθήνα (κόντρα σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) για το πρωτάθλημα δεν έχει πάρει ούτε βαθμό, με επτά γκολ παθητικό και ένα ενεργητικό.

 Πιάνει Λιμάνι το πρωτάθλημα
Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά διαστήματα έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας το απαιτητικό κοινό τους. Σε αυτό βοήθησε και το πλάνο του Βασίλη Βούζα, ο οποίος παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ.

Στην κορυφή της επίθεσης εναλλασσόταν ο «Τσόρι» (στην επανεμφάνισή του αποθεώθηκε από τον κόσμο) με τον Ανδρούτσο, όμως τη διαφορά έκανε ο Φορτούνης. Από τα πόδια του διεθνούς άσου άρχισαν οι φάσεις των γκολ του Ντα Κόστα (με κεφαλιά) στο 36′ και του αυτογκόλ του Φυτανίδη (συμμετοχή είχε και ο Ανσαριφάρντ) στο 62′. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ρέτσος, Καμπιάσο και Μάριν, ενώ από τους Περιστεριώτες -διαμαρτύρονται για τη διαιτησία- ξεχώρισαν οι Κατράνης, Ούμπιδες, Μανιάτης και Γκορμπούνοφ. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό της Πέμπτης με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.

 Ωραίος αλλά και μοιραίος Μπεργκ 
Ο Παναθηναϊκός έχανε τις ευκαιρίες, ο Ηρακλής έδινε τη μάχη της επιβίωσης και το τελικό 1-1 μοιάζει με νόμισμα με δύο όψεις. Εφερε γκρίνια στους «πρασίνους» και σχετική ικανοποίηση στους «κυανολεύκους». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από την άσπρη βούλα του πέναλτι (37΄). Ο Ρούσος γλίστρησε, γκρέμισε τον Μπεργκ και ο Σουηδός- παλιά του τέχνη κόσκινο- δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη (0-1).

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν σε τρεις τέσσερις κλασικές φάσεις να «κλειδώσουν» το ματς και να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο ηγέτης τους Μάρκους Μπεργκ αποδείχθηκε και μοιραίος χάνοντας δύο γκολ που δεν χάνονται.

Το 2-0 δεν ήρθε και ο μαχητικός Ηρακλής ισοφάρισε, κόντρα στη ροή του αγώνα, με… αυτογκόλ του Τελάντερ (72΄), ύστερα από εκπληκτική προσπάθεια του Λεοζίνιο. Ηταν ο επίλογος, ο οποίος γράφτηκε μάλλον νωρίς, καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Χωρίς το μεγάλο λάθος, η διαιτησία του Καλογερόπουλου.

■ Είχε μποφόρ στην Κέρκυρα 
Λύγισε στο νησί των Φαιάκων η Ξάνθη και η υπόθεση Ευρώπη δυσκολεύει. Με το πρώτο γκολ του Κεβίν Ντιογκό στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Κέρκυρα επικράτησε (1-0) της ομάδας του Λουτσέσκου για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γάλλος μέσος, με φανταστικό γυριστό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, στο 65′. Νωθρή η Ξάνθη, έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, καθώς στο 45′ ο Γουάλας απεβλήθη με κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Γεωργίου. Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Κέρκυρα, μετά την εκτός έδρας επί του Αστέρα (1-2).

Επιστροφή στις ήττες για την Ξάνθη ύστερα από δύο διαδοχικές νίκες. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε: «Το ζητούμενο για μας ήταν η νίκη – το πιστεύαμε πολύ. Θέλαμε να κερδίσουμε και να εξασφαλίσουμε κατά 80%-90% την παραμονή μας».

Από την πλευρά του, ο Ράσβαν Λουτσέσκου είπε: «Είναι το τέλειο παιχνίδι για ν’ αναλύσουμε πώς μια ομάδα μπορεί να πετάξει τρεις βαθμούς. Γιατί σήμερα αυτό κάναμε».

 Εκαναν αγγαρεία στους «Ζωσιμάδες» 
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι οι ΠΑΣ και Παναιτωλικός έμειναν ισόπαλοι 0-0 στους «Ζωσιμάδες», με τους Γιαννιώτες να είναι καλύτεροι. Οι δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα είχαν κάποιο άμεσο όφελος από το αποτέλεσμα, καθώς βρίσκονται στο μέσον της βαθμολογίας, μακριά τόσο από την επικίνδυνη ζώνη όσο και από τις θέσεις των πλέι οφ, παρατάχθηκαν χωρίς άγχος στα πρώτα λεπτά, κάτι που όμως άλλαξε δραματικά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με δοκάρι του Πασχαλάκη στο 24′. Σωστά ακυρώθηκαν τόσο το γκολ του Ρέι στο 49΄ ως οφσάιντ για τον Παναιτωλικό όσο και το γκολ του Κόντε στο 73′. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης, εμφανώς απογοητευμένος, δήλωσε: «Θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω», ενώ από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος φάνηκε να συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας: «Αφού δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, καλά που δεν χάσαμε».

 Εγινε κάστρο η Νέα Σμύρνη 
Το όνειρο στην πλατεία καλά κρατεί, καθώς ο Πανιώνιος νίκησε και τη Λάρισα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και έμεινε ζωντανός στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι παρέμειναν αήττητοι για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι, έδωσαν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και λίγο έλειψαν να το πληρώσουν στις καθυστερήσεις. Η Νέα Σμύρνη έχει εξελιχθεί σε… κάστρο για τον Πανιώνιο, καθώς έχει να ηττηθεί στην έδρα του από τις 15/10 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (0-2).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 33΄, όταν οι Γεσίλ, Μασούντ και Μπεν συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα σε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, προπονητής του «Ιστορικού», δήλωσε αναφορικά με την πορεία της ομάδας του: «Δεν κοιτάζω μπροστά, δεν κάνω υπολογισμούς. Εχουμε πει ότι εξαρτάται από εμάς, κάνουμε τη δουλειά μας και δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι». Ο Σάκης Τσιώλης θέλησε να αφήσει γρήγορα πίσω το σημερινό παιχνίδι, υποστηρίζοντας: «Ηδη κοιτάζουμε το ματς με τον Παναιτωλικό».

 Εριξε μπαλοθιά για την Ευρώπη 
Ονειρα Ευρώπης κάνει ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε σημαντικό τρίποντο με 1-0 κόντρα στη Βέροια, την οποία έφερε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα, αφού σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 38 βαθμούς, έναν πόντο πίσω από την πέμπτη Ξάνθη, η οποία έχει 39.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και σε αυτό τους βοήθησε το γεγονός ότι από το 22′ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αντωνιάν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρουν χώρους και να έχουν πολλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, διαμαρτύρονται δικαιολογημένα -μια και έδειξαν καλύτερο πρόσωπο, τουλάχιστον αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια- για το γκολ που πέτυχε ο Πλατανιάς, αφού η ομάδα των Χανίων δεν τήρησε το fair play. Ο Καλί είχε πέσει στο έδαφος (χτύπησε στο πρόσωπο), ενώ οι παίκτες του Πλατανιά συνέχισαν την προσπάθειά τους και πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τον Μουνάφο στο 30′.

Σα Πίντο: «Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται και τη διαιτησία»

Εξαλλος ήταν ο Ρικάρντο Σα Πίντο μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, εξαπολύοντας επίθεση στη διαιτησία του Σελίμου και των βοηθών του (Καμπούρης και Καρατζίκας). «Επειδή ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ποιοτική, δεν χρειάζεται πολλές φορές τη βοήθεια της διαιτησίας. Είχαμε οκτώ οφσάιντ, τέσσερα ήταν και τέσσερα δεν ήταν. Κι επίσης το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ» τόνισε ο τεχνικός του Ατρομήτου.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου Βασίλης Βούζας επισήμανε ότι «τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολλά, αν συνυπολογίσουμε την ποιότητα που έχουν ορισμένοι παίκτες, είτε δεν έπαιζαν είτε δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής». Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αφαιρείται κανείς από την επιθετική ανάπτυξη και να αποφύγουμε τις “μεγάλες μπάλες” ή τις γιόμες. Εχει παίκτες με ποιότητα για να βάλουν την μπάλα κάτω και να παίξουν σωστά». Στο μεταξύ, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Μπεσίκτας αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Καϊσερισπόρ.

«Χάσαμε τους βαθμούς χωρίς να απειληθούμε»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν σκασμένος και δικαίως σχολίασε: «Χάσαμε δύο βαθμούς χωρίς να απειληθούμε. Δεν τελειώσαμε το ματς με δεύτερο γκολ και μας ισοφάρισε ο Ηρακλής στην πρώτη ευκαιρία του». Ο προπονητής του ΠΑΟ κατέληξε: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά, όταν έχεις τρία τετ α τετ και δεν νικάς, δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο εσύ». Ο Μπεργκ συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.

Λάθη στην ανάπτυξη του Ηρακλή στο πρώτο 45λεπτο διαπίστωσε ο Σάββας Παντελίδης, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα του αέρα. «Παίξαμε λάθος, ήμασταν νευρικοί, δεν βγάλαμε συνεργασίες και δεν αξιοποιήσαμε τις καιρικές συνθήκες. Δεν κάναμε τίποτα. Μάλιστα, οι αντίπαλοί μας δημιούργησαν κι άλλες φάσεις εκτός από το γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε τυχεροί» παραδέχτηκε ο προπονητής του Ηρακλή και οριοθέτησε ως στρατηγικό στόχο νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις, προκειμένου να διατηρήσει η ομάδα του ζωντανές τις ελπίδες παραμονής.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα