Πρόσληψη τραυματιοφορέα ετών 67 στο ΕΣΥ

Συμβασιούχοι και με βαριά ποινικά μητρώα

Ακροβατεί επικίνδυνα το… ετοιμοθάνατο ΕΣΥ. Στην προσπάθεια να ενισχυθεί με τις προσλήψεις περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ, φαίνεται πως καταλήγουν να εργάζονται στις δομές υγείας της χώρας φορτηγατζήδες, κομμώτριες, βιοτέχνες, οικοδόμοι μέχρι και… σαλεπιτζήδες, των οποίων η ηλικία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 60 και 65 έτη!

Πολλές εκ των προσλήψεων αφορούν μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αναζητούν τρόπο για να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη. Ωστόσο, η ανύπαρκτη ή λιγοστή εμπειρία και η ηλικία δείχνουν πως, εν προκειμένω, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι εκείνο που δεν θα ωφεληθεί και φυσικά ούτε οι πολίτες που επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προσελήφθη τραυματιοφορέας ετών 67, ενώ σε Κέντρο Υγείας της περιφέρειας προσελήφθη νοσηλεύτρια ΤΕ μεγάλης ηλικίας και εκπαιδεύεται από την αρχή.
Σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προσελήφθη βοηθός νοσηλευτή, ο οποίος ωστόσο το πτυχίο το απέκτησε πριν από 24 χρόνια και δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία σε νοσοκομείο ή σε άλλο τομέα στην Υγεία. Στο ίδιο νοσοκομείο, συμβασιούχος βοηθός θαλάμου δεν άντεξε και παραιτήθηκε δύο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ακόμη ενός συμβασιούχου, ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Σύμφωνα με εργαζομένους στο ίδιο νοσοκομείο, ο τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο ενώ μετέφερε ένα φορείο!
Σε άλλο νοσοκομείο της Αττικής, από τους οκτώ συμβασιούχους που προσελήφθησαν, οι δύο έφυγαν λίγα 24ωρα αργότερα. Ο ένας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και ο δεύτερος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα