Θέμα μισθοδοσίας κλήρου από Φίλη!

Συνεχίζει τις προκλήσεις και επανέρχεται για άλλη μία φορά στον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους

Εμμονικός και εμπαθής απέναντι στην Εκκλησία δείχνει για ακόμα μία φορά ο Νίκος Φίλης, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία βγάζει το μίσος του προς οτιδήποτε αφορά την ορθόδοξη πίστη. Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην υπουργός ανοίγει και θέμα με τη μισθοδοσία των κληρικών: «Χρειάζεται άμεσο σχέδιο άμεσων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων. Είναι περίεργο στη χώρα μας να μισθοδοτούνται 10.000 ιερείς έναντι 8.000 γιατρών του ΕΣΥ» σημειώνει με θράσος. Υποστηρίζει δε ότι «ο χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους έχει ωριμάσει» και πως «παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ελευθερία της συνείδησης και το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει ή και να μην πιστεύει, η πραγματικότητα συχνά είναι διαφορετική, σε συνθήκες μάλιστα θρησκευόμενου κράτους και πολιτευόμενης Εκκλησίας».

Μάλιστα, χωρίς δισταγμό, κατηγορεί την Εκκλησία ότι «συνετέλεσε στη σημερινή κρίση», ενώ δεν έχει πρόβλημα να τα βάλει ακόμα και με το ίδιο το… Σύνταγμα! «Το άρθρο 3 του Συντάγματος παράγει συγχύσεις, παρότι η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία ερμηνεύεται ως διαπιστωτική και όχι κανονιστική διάταξη… Από την κρίση στην οποία έχουμε πέσει δεν θα βγούμε μόνο με οικονομικά προτάγματα. Αλλωστε, θεσμοί όπως η Εκκλησία, με τον τρόπο τους, συνετέλεσαν στη σημερινή κρίση» υποστηρίζει ανερυθρίαστα!

Ο κ. Φίλης δεν θα μπορούσε να μην κάνει επίθεση και για το μάθημα των Θρησκευτικών: «Η διδασκαλία των Θρησκευτικών, η καύση των νεκρών, η κατάργηση της βλασφημίας ως ποινικού αδικήματος, ο θρησκευτικός όρκος του ανώτατου άρχοντα είναι επιβιώσεις αναχρονιστικές. Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνω την απαίτηση της Ιεραρχίας για συναπόφαση, κατά παράβαση μάλιστα ακόμη και του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προβλέπει συνεργασία με την Πολιτεία». Εκφράζει δε την ελπίδα ότι τα Θρησκευτικά θα μετατραπούν «από μάθημα ομολογιακό» σε «μάθημα γνώσης των θρησκειών».

Ο τέως υπουργός, αναφερόμενος στην καύση των νεκρών, θέτει θέμα καθυστέρησης των ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να μην «υποκύψει σε ψηφοθηρικές λογικές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα