7 Ιουνίου πρεμιέρα πανελλαδικών

Ξεκίνημα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Παραδοσιακά, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, θα ανοίξει η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 του μήνα με τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, και την Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στις 9 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού και στις 12 σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών, επίσης της Ομάδας Προσανατολισμού. Στις 14 Ιουνίου θα εξεταστούν σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ομάδας Προσανατολισμού και στις 16 σε Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, και θα διαρκέσουν έως τις 21 του μήνα, οπότε οι διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν σε μαθήματα ειδικότητας. Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία για όσους υποψηφίους γενικών και επαγγελματικών λυκείων επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθούν από τις 20 έως τις 30 του μήνα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, αγνοείται η τύχη των επαναληπτικών πανελλαδικών από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς τους, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν για την κατάργησή τους.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα