ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

Παραλείψεις και αγωνίες για το όνομα Καραμανλή

Θέλω να αγιάσω -να μην ασχολούμαι με την εσωκομματική μιζέρια της παράταξης-, αλλά δεν μπορώ, δεν με αφήνουν τα γεγονότα. Το νέο σίριαλ που παρακολουθεί ο κόσμος της Ν.Δ. είναι «ποιος δικαιούται να ομιλεί εξ ονόματος του Καραμανλή» και αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσαν δηλώσεις με τις οποίες ο υπουργός Αμυνας υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο.

Πρώτος αντέδρασε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής και ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον Καραμανλή για να εκπέμψει το μήνυμα πως «συμφώνησαν» ότι ο Καμμένος δεν μπορεί να μιλά στο όνομά του.
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ξεκαθαρίζω ότι εκφράζω αυστηρά προσωπικές απόψεις. Αρχίζω με ένα ερώτημα: Διερωτήθηκε κανείς γιατί ο Καμμένος, ο οποίος μπήκε στην πολιτική χάρη στη βοήθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στήριξε στην πρώτη φάση της την ηγεσία Σαμαρά, έφτασε να διεκδικεί ρόλο εκφραστή του Καραμανλή, του οποίου υπήρξε απλώς υφυπουργός;

Η απάντηση είναι εύκολη, αλλά κανείς δεν τολμά να την πει. Διότι από το 2009 και μετά σχεδόν κανείς δεν μιλά στη Ν.Δ. για τον Καραμανλή. Σχεδόν κανείς δεν υπερασπίζεται τον επί δωδεκαετία ηγέτη της. Σχεδόν κανείς δεν ανοίγει το στόμα του να πει μια καλή κουβέντα όταν ένα γεγονός δικαιώνει την πολιτική του.

Μην πάτε μακριά, δεν αναφέρομαι στο έλλειμμα του 2009 και το Σχέδιο Πυθία. Ούτε το γεγονός ότι το στολίδι του Ιδρύματος Νιάρχος φέρει τη δική του υπογραφή δεν ανέδειξε η παράταξή του.

Από τη μια λοιπόν δεν μιλά κανείς -πέρα από τις γνωστές γλυκανάλατες δηλώσεις περί «κεφαλαίου»-, από την άλλη, αν τολμήσει κάποιος σαν τον Καμμένο να μιλήσει υπέρ του, τότε πέφτει πανικός και ζητείται να του βάλουμε πιπέρι στο στόμα.

Θέλετε να τα πούμε πιο χοντρά; Αυτή την οκταετία που πέρασε από το 2009, ελέω της εκκωφαντικής σιωπής της παράταξης (η οποία σε κάποια στροφή της Ιστορίας ταλαντεύτηκε ακόμη και στο να ανεχτεί την πολιτική δολοφονία Καραμανλή από το ΠΑΣΟΚ), τον ρόλο της υπεράσπισης των εθνικών αποφάσεων του πρώην πρωθυπουργού έχουν αναλάβει ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου (με το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας είπε τα πάντα για το έλλειμμα), ο Μιχαλολιάκος (θετικές αναφορές για το βέτο) και, ναι, ο Καμμένος.

Γιατί σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, αγαπητοί στη Ν.Δ., που παίρνει τον αφρό ο Πάνος; Είστε τόσο απόντες, που αμφιβάλλω αν δικαιούσθε διά να ομιλείτε. Για να μην αρχίσω να σκαλίζω πώς συμπεριφερθήκατε στον Καραμανλή μερικοί υπεράνω πάσης υποψίας στις εσωκομματικές εκλογές…

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα