Με ιερό πόλεμο απειλεί όλη την Ευρώπη ο Τσαβούσογλου

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατέγραφαν χθες νέες προκλήσεις κατά της Ευρώπης από την τουρκική πλευρά. Την πεποίθηση ότι «σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη» εξέφρασε ο Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών. Αναφερόμενος στη νίκη Ρούτε, ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς».

Για ευρωπαϊκή «σταυροφορία» εναντίον του Ισλάμ και σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο έκανε λόγο ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να απαγορεύσει τη μαντίλα στους χώρους εργασίας.

«Τι γίνεται με τη θρησκευτική ελευθερία; Εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ» σημείωσε ο Τούρκος ηγέτης. Για τη νίκη Ρούτε ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές αλλά «έχασε τη φιλία της Τουρκίας».

Η «επένδυση»

Να σημειωθεί ότι εισήλθε για πρώτη φορά στο ολλανδικό Κοινοβούλιο με τρεις έδρες και το τουρκικό κόμμα Denk, που σημαίνει ότι η Αγκυρα δεν αποκλείεται να «επενδύσει» πολιτικά σε αυτό στο μέλλον, προκαλώντας νέες εντάσεις. «Αυτή είναι η αρχή για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας» σχολίασε ο επικεφαλής του κόμματος Τουναχάν Κουζού. Στον αντίποδα, η Μέρκελ σε δηλώσεις της για τις ολλανδικές εκλογές τόνισε: «Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μεγάλη συμμετοχή οδήγησε σε ένα φιλοευρωπαϊκό αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, σε κοινή δήλωσή τους Μέρκελ και Ολάντ χαρακτήρισαν απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό από την Τουρκία ευρωπαϊκών χωρών «ναζιστικών», επειδή απαγόρευσαν συγκεντρώσεις υπέρ του προέδρου Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα