Σε 16 ημέρες τα βρόντηξε ο Κιμούλης!

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Χωρίς να προλάβει καν να συμπληρώσει έναν μήνα στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ο Γιώργος Κιμούλης τα βρόντηξε και έφυγε.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο με μια επιστολή-κόλαφο, στην οποία κατηγορεί ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ για «εσωκομματικές διαπραγματεύσεις», εξαπολύοντας ταυτόχρονα τα πυρά του και κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκου Μανωλόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Κιμούλης είχε διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στις 28 Φεβρουαρίου, μερικές ημέρες μετά την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο Δημόσιο.

Μάλιστα, η απόφαση της τοποθέτησης του σκηνοθέτη (γνωστός για τις αριστερές πεποιθήσεις του) στην «κεφαλή» του Διοικητικού Συμβουλίου (θεωρούνταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και κραδασμών σε πολιτικό επίπεδο.

«Η τελική αποκρυστάλλωση όμως της διοικητικής έκφρασης, προϊόν αναίτιων πολυήμερων “εσωκομματικών διαπραγματεύσεων”, απεδείχθη στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κιμούλης και συνεχίζει λέγοντας ότι «παρά το συμφωνημένο πλαίσιο, ο διορισμένος εκ του υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μανωλόπουλος (πρώην διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) υποκαθιστά στην ουσία όλο το διοικητικό συμβούλιο, εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος, στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».

Οι γνωρίζοντες καλά τα του Κέντρου Πολιτισμού ήξεραν, πάντως, ότι το κλίμα μεταξύ του Γιώργου Κιμούλη και του Νίκου Μανωλόπουλου ήταν τεταμένο από την αρχή, μια και οι δυο τους δεν είχαν καταφέρει να τα βρουν σε επίπεδο καθηκόντων.

Ωστόσο, αν και οι ισορροπίες ήταν εύθραυστες, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ο ηθοποιός θα ήταν εκείνος που θα εγκατέλειπε πρώτος και τόσο σύντομα το… καράβι του ΚΠΙΣΝ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα