Κυριάκος: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Με σαφή μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει τη σκληρή αντιπολιτευτική ρητορική, επιμένοντας ότι το σενάριο των εκλογών βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά (τις πολιτικές των οποίων υπερασπίστηκε εμφατικά), ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα γίνει «δεκανίκι κανενός», ψηφίζοντας το νέο πακέτο μέτρων, ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση από αυτή την επιλογή. «Ας ψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα ή ας πάνε σε εκλογές. Δικό τους το δίλημμα, όχι δικό μας» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι, όταν δεν είναι ψεύτες. Γι’ αυτό και οι ξένοι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι και δεν θα ήταν αναγκαία, εάν η Ελλάδα δεν είχε αυτή την κυβέρνηση».

Παράλληλα, απευθυνόμενος εμμέσως στο Βερολίνο διεμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους στο εξωτερικό να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να μετέχει στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ενώ αναφερόμενος στο εσωτερικό δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στην άκρη».

Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα, επικαλούμενος τη στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «η οποία εξασφάλισε στη χώρα σταθερότητα και ειρήνη».

Περιέγραψε τη στρατηγική της Ν.Δ. ως ένα τρίγωνο με τρεις κορυφές. Η πρώτη είναι το αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η δεύτερη είναι το τραπεζικό σύστημα και η τρίτη κορυφή του τριγώνου είναι οι αναγκαίες αλλαγές στο κράτος.

Στα εσωκομματικά και στη συναίνεση επικέντρωσαν τις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Δημήτρης Σταμάτης, εκφράζοντας τη σαμαρική πτέρυγα, απέρριψε τα περί συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης. Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν διαμαρτυρίες για υποψηφίους που έχουν πάρει το άτυπο χρίσμα και έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν. «Φωτογράφισαν» δε τον Βασίλη Σπανάκη, που έχει και θέση στον μηχανισμό του κόμματος. Βουλευτής «κάρφωσε» υποψήφια της Β’ Αθήνας που μοιράζει τρόφιμα σε πολίτες της Β’ Αθήνας, καθώς επίσης τους προσφέρει δωρεάν διαγνώσεις μέσω κέντρου που ανήκει στην οικογένειά της. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, πάντως, ότι οι μόνοι που είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι είναι οι νυν βουλευτές.

—-

Θερμά λόγια του Πολύδωρα για Τσίπρα και πίκρα για ΝΔ!

Με θερμά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και με πίκρα για τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Βύρων Πολύδωρας. «Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε όφελος, ο Τσίπρας μάχεται με τους δανειστές. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης βλέπουμε επιτέλους ένα κράτημα, μια αντίσταση. Υπάρχει ακόμη μια διάθεση εξυγίανσης, έστω με βραδείς ρυθμούς», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός. Ο ίδιος, όπως είπε, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ένα πράγμα: «Να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ολοσχερώς, τώρα. Και απάντησε ότι το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά».
Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Είναι η κατάθεση μιας ολόκληρης ζωής για εμένα, στους καθαρούς δρόμους, με το “πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια”. Ετσι ξόδεψα τη ζωή μου. Δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα ηγεσία».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, είπε δηκτικά: «Μια αραβική παροιμία λέει: “Οταν το λιοντάρι σού δείχνει τα δόντια του, ποτέ μη νομίσεις ότι σου γελάει”. Προσαρμόστε το με τη ρητορική του Τσαβούσογλου και του Ερντογάν. Ζούμε κορυφαίες στιγμές, να μας απειλεί η Τουρκία!».

Αιχμές άφησε και για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο σχετικά με την αποδοχή προεκλογικών συγκεντρώσεων των Τούρκων. «Είναι εσφαλμένος. Δεν έχουμε μουσουλμάνους Τούρκους, έχουμε μουσουλμάνους Ελληνες. Και δεν ψηφίζουν» υπογράμμισε.

—-

Και τετ α τετ Μητσοτάκη με Μεϊμαράκη 

Σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι εσωτερικές τριβές στη Ν.Δ., ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12.30 τον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τη συνάντηση, που θα γίνει στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ερχεται δε στον απόηχο των δηλώσεων του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους «τζάμπα μάγκες που ζητούν εκ του ασφαλούς εκλογές». 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα