Με αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 10% ο πρώτος προϋπολογισμός του Τραμπ

Παρουσιάστηκε χθες ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τραμπ, που απεικονίζει σε αριθμούς το προεκλογικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική». Ο προϋπολογισμός προτείνει θεαματική αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 10%, που μεταφράζεται σε 54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντιστάθμισμα, ο νέος πρόεδρος προτείνει δραστικές περικοπές των πόρων της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, του υπουργείου Εξωτερικών, της Ακτοφυλακής και της Εφορίας, καθώς επίσης και του Εθνικού Κληροδοτήματος για τις Τέχνες. Ο προϋπολογισμός δεν έχει καμία πιθανότητα να εγκριθεί ως έχει από το Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι και τα δύο Σώματα ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Το σχέδιο προϋπολογισμού ευνοεί επίσης την εξερεύνηση του μακρινού Διαστήματος, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να στηρίξει τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ της NASA και του ιδιωτικού τομέα.

Ο προϋπολογισμός του, που περιλαμβάνει και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης, ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. «Ο πρόεδρος έκανε προεκλογική εκστρατεία δηλώνοντας ότι θα δαπανά λιγότερα χρήματα στο εξωτερικό και περισσότερα στις ΗΠΑ» είπε ο Μικ Μαλβάνι, υπεύθυνος προϋπολογισμού.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα επιτρέπει τη διασφάλιση «των ουσιαστικών διπλωματικών λειτουργιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», που απασχολεί 70.000 υπαλλήλους και διαθέτει 250 πρεσβείες και προξενεία. Το σχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει επίσης τα πρώτα ποσά για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα