Στη φυλακή ο Σώρρας και η γυναίκα του

Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή και 5ετής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους από το Τριμελές Εφετείο Πατρών που διέταξε τη σύλληψή τους

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βαΐα Ρουγκλίου, που κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας. Το δικαστήριο επέβαλε στον δήθεν «σωτήρα της Ελλάδας» και στη σύζυγό του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, ενώ δεν έδωσε τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, κάτι που σημαίνει ότι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους.
Ο
Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους ο δικηγόρος και κουμπάρος τους Φώτης Λεπίδας, που έκανε το λάθος να εμπιστευτεί τον Πατρινό επιχειρηματία για την πώληση του πολυτελούς αυτοκινήτου του. Οπως κατήγγειλε ο δικηγόρος, ο Σώρρας και η σύζυγός του υπεξαίρεσαν 45.000 ευρώ και, αφού χρέωσαν τον υποτιθέμενο αγοραστή, πούλησαν ξανά το αυτοκίνητο, αποκομίζοντας όφελος 97.000 ευρώ. «Οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες στη δίκη. Ζήτησαν αναβολή, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Νιώθω λίγο άσχημα επειδή καταδίκασα τον “σωτήρα”» ανέφερε ο κ. Λεπίδας.

Νέες εξηγήσεις

Την επόμενη εβδομάδα ο Αρτέμης Σώρρας επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις για τη διάπραξη βαριών αδικημάτων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για σειρά υποθέσεων που αφορούν τον ίδιο και επτά συνεργάτες του. Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι αυτά της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εξετάζεται επίσης αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογήθηκε η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, της παράβασης καθήκοντος καθώς και για άλλα εγκλήματα. Η αναφορά επικεντρώνεται σε τρία στοιχεία: α) Στον ισχυρισμό ότι το φαινόμενο Σώρρας συνιστά «κραυγαλέα εξαπάτηση των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», β) στην εκτίμηση ότι «το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία» και γ) στην πληροφορία ότι τα μέλη της οργάνωσης υπογράφουν -σύμφωνα με τον μηνυτή- εκχωρητήριο της προσωπικής περιουσίας τους προς την οργάνωση Σώρρα.

Στην έρευνα συσχετίστηκαν επίσης δικογραφίες που εκκρεμούσαν (όπως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σχετικά με την υποβολή από πολίτες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την Ελλήνων Συνέλευσις), ενώ ο φάκελος εμπλουτίστηκε και με δημοσιεύματα που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα