Διαπόμπευση για δωσιλόγους

Πολύ κακά τα μαντάτα για τους «λαδιάρηδες» κυβερνητικούς αξιωματούχους του παρελθόντος, που νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την πάροδο του χρόνου.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην δικαστικός, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ξεκαθάρισε: «Οσο για το θέμα της παραγραφής, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αφορά πράξεις πολιτικών προσώπων που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι οποιαδήποτε άλλη πράξη. Δεν μου περνά από το μυαλό ότι ο νομοθέτης θεωρεί ότι ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού η δωροδοκία ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη. Δηλαδή, κ. Στάθη, αν σας δώσω μια μπουνιά τώρα, όπως κάθομαι στο υπουργικό γραφείο μου, η πράξη μου αυτή πρέπει να υπαχθεί στις διατάξεις περί παραγραφής του νόμου περί ευθύνης υπουργών;»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, στην ηχηρή παρέμβασή του στη δημόσια συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είπε στην εφημερίδα μας: «Οι συνεργάτες του εχθρού και του “κατακτητή” είναι προδότες και, όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται είτε δικάζονται ή και τα δύο».

Επίσης, έστειλε και μηνύματα με πολλούς παραλήπτες, τονίζοντας ότι «δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις όπου αποκρύπτονται στοιχεία, όπου καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων, ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις όπου κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις όπου επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης».

Αυτές οι δηλώσεις απηχούν το λαϊκό αίσθημα και προλειαίνουν το έδαφος για μια σειρά ενεργειών και πολιτικών πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα ανομήματα του παρελθόντος και να διαλευκάνει ποιοι και πώς οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό χάλι, προδίδοντας το έθνος και τον λαό, κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα