Η ρωσική διανόηση έρχεται στον Ταύρο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος). Οι δημοφιλείς, πολυμεταφρασμένοι και πολυσυζητημένοι σύγχρονοι Ρώσοι διανοούμενοι Ζαχάρ Πριλέπιν, Σεργκέι Σαργκουνόβ και Αλεξάντερ Σκλιαρ συζητούν με Ελληνες ομότεχνούς τους και το κοινό με θέμα «Τέχνη και πολιτική: Ο ρόλος και η στάση της διανόησης απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου».

Πρόκειται για μια νέα γενιά Ρώσων δημιουργών, που ανδρώνεται συνεχίζοντας τις ισχυρές παραδόσεις της ρωσικής διανόησης. Πριν απ’ όλα με τα έργα τους, αλλά και με την πολιτική και την κοινωνική δράση τους αναδεικνύονται σε παράγοντες επιρροής τόσο όσον αφορά την πορεία της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας όσο και τις διεθνείς αναζητήσεις της.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ενώ στο πάνελ θα συμμετέχει ο σκιτσογράφος και συγγραφέας Στάθης (Σταυρόπουλος). Παράλληλα, έχουν προσκληθεί να παρέμβουν γνωστοί λογοτέχνες και άνθρωποι της τέχνης. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Αλεξάντερ Σκλιαρ και την Μπέττυ Χαρλαύτη σε ερμηνείες ρωσικών, ελληνικών και διεθνών μουσικών κομματιών.