Κούλογλου: Ηθελα να εκλεγεί ο Βίλντερς για να ταρακουνηθεί η Ε.Ε.

Τη λογική του να... συμβούν τα «χειρότερα» μήπως και συνετιστεί η Ευρώπη υιοθέτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου (φωτό), ο οποίος παραδέχθηκε ότι προσδοκούσε να εκλεγεί τελικά ο εθνικιστής Γκέερτ Βίλντερς στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές «για να ταρακουνηθεί η Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οπως εξήγησε ο αριστερός δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αν οι Ευρωπαίοι «ταρακουνιόντουσαν» από την εκλογή του Βίλντερς στην Ολλανδία, θα είχαν πιεστεί και θα έκλεινε η ελληνική αξιολόγηση!

Μάλιστα, επέμεινε ότι η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα αποτελούσε ένα ηχηρό μήνυμα, ενώ συμπλήρωσε τη συλλογιστική του υποστηρίζοντας: «Μέχρι τώρα αναμέναμε τον Ομπάμα, ο Ομπάμα έδωσε κάτι, τελείωσε αυτή η ιστορία.

Στη συνέχεια αναμενόταν πως ενδεχομένως στις ολλανδικές εκλογές αν έβγαινε ο ακροδεξιός, θα τους ταρακουνούσε τους Ευρωπαίους. Η συνολική άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη ήλπιζα πως θα συνέτιζε τους Ευρωπαίους για να κλείσουν ένα θέμα όπως το ελληνικό, που είναι μικρό».

Αλλά και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο ευρωβουλευτής προκαλεί αίσθηση, καθώς βρίσκεται εκτός πλαισίου κυβερνητικού αφηγήματος. Αφού η Ευρώπη δεν «ταρακουνήθηκε», τότε «στο μέλλον δεν βλέπω να δημιουργούνται καλύτερες, ευνοϊκότερες προϋποθέσεις» για να κλείσει η αξιολόγηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου, θυμίζοντας την ανάλογη τοποθέτηση του Γιώργου Χουλιαράκη, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση.