«Συστάσεις» από τον Αβραμόπουλο στην Τουρκία και την Ευρώπη

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Τουρκία «να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να υπονομεύσουν τη συνεργασία τους και να ακολουθήσουν τον δρόμο της αυτοσυγκράτησης και της προσήλωσης στο αμοιβαίο συμφέρον» υπογραμμίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι Ευρώπη και Τουρκία μοιράζονται πολλούς αιώνες κοινής ιστορίας, ειρήνης, αλλά και συγκρούσεων, έχοντας επιβιώσει μαζί, μέσα από αυτοκρατορίες και παγκόσμιους πολέμους. «Σήμερα, οι τύχες μας παραμένουν συνυφασμένες, σε ένα περιβάλλον αστάθειας που έχει διαμορφωθεί στην κοινή μας γειτονιά, εξαιτίας, αφενός, των προσφυγικών ροών και, αφετέρου, της τρομοκρατικής βίας και του θρησκευτικού φανατισμού» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα και πως η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Τουρκία έχουν σταθεί η μια στο πλευρό της άλλης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, σημειώνει την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που έχουν δείξει οι πολίτες της Ε.Ε. και της Τουρκίας, υποδεχόμενοι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν διαφύγει από συγκρούσεις σε γειτονικές περιοχές και έχουν ανάγκη προστασίας, μια αλληλεγγύη την οποία χαρακτηρίζει «αξιοθαύμαστη».
Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία. Δεν βλέπω κάποιον λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Τουρκία».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα