Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Εκοιμήθη, σε ηλικία 85 ετών, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ (φωτό), μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη το βράδυ της Πέμπτης. Η επαρχία Καλαμπάκας βρίσκεται από το Σάββατο σε τριήμερο πένθος, ενώ η σορός του μακαριστού Σεραφείμ τέθηκε χθες σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή πλήθους αρχιερέων. Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων θα γίνει στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με την επιθυμία του.
Ο μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμον Βύρων) γεννήθηκε το 1932 στο Φανάρι της Καρδίτσας.

Το 1955 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δέκα χρόνια αργότερα, το 1965, χειροτονήθηκε διάκονος και ακολούθως το 1966 πρεσβύτερος. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και δίδαξε στο Ανώτερο Ιερατικό Φροντιστήριο Τήνου. Το 1970 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, από όπου απομακρύνθηκε το 1974. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1991, η Εκκλησία τον επανέφερε ιδρύοντας την προσωποπαγή Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η οποία ύστερα από ενέργειές του μετατράπηκε σε μόνιμη τον Οκτώβριο του 2015. Εθεωρείτο από τους πιο σεβάσμιους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ υπήρξε το δεύτερο στα πρεσβεία μέλος της Ιεραρχίας, πίσω από τον μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ.