Ντόναλντ Τραμπ: Aγενής προς την παρακμή

Καλύτερα ο Ντόναλντ τη Φράου να αγνοεί παρά σαράντα χρόνια στης Μέρκελ το βρακί

Ολοι το είδαμε, άλλοι χωρίς βοήθεια, άλλοι με γυαλιά -ένεκα μυωπίας, πρεσβυωπίας και άλλων παθήσεων- και αρκετοί φορώντας τους παραμορφωτικούς φακούς της γερμανοφροσύνης. Ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού συνομιλήσει με τη Μέρκελ στο Οβάλ γραφείο, δεν υπάκουσε στην παράκληση των φωτογράφων αλλά και της Μέρκελ να σφίξουν τα χέρια. Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, αντίθετα, η χειραψία στο Οβάλ γραφείο -κατόπιν της παραγγελιάς των διαπιστευμένων φωτογράφων- διήρκεσε περίπου 19 δευτερόλεπτα. Τα μετρούσαν ένα ένα όσοι αντιπαθούν (με το αζημίωτο ή δωρεάν) τον κ. Τραμπ. Με τη Μέρκελ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός. Μπράβο του. Θερμά συγχαρητήρια και λίγα της έκανε, λίγα της είπε.

Τόσα χρόνια κλειδαμπαρωμένοι μέσα στη σαρκοφάγο του Μνημονίου βλέπουμε την ψυχική χολέρα στη φάτσα του Σόιμπλε. Μας περνούν με φωτιά κι ατσάλι με τα νομοθετήματα, που γράφονται στα γερμανικά και τα ψηφίζουν ελληνόφωνοι. Λουζόμαστε τον ανθελληνισμό της «Bild».
Διαβάζουμε δημοσκοπήσεις για τους Γερμανούς, που ενθουσιάζονται όταν οι πολιτικοί τους μας τσαλαπατούν. Μας χλευάζουν, μας κουνούν το δάχτυλο, κάνουν την κουνέλα για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο.

Ζητούν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα και δεν χορταίνουν ούτε με χίλια τάνκερ παραγεμισμένα με ελληνικό αίμα. Στο παρελθόν μάς έχουν κάψει, βασανίσει, εκτελέσει, λεηλατήσει, διαλύσει. Τον κακό τους τον καιρό και καμιά ευγένεια δεν πρέπει σ’ αυτούς που τους σαλαγούν, τους πολιτικούς και οικονομικούς δολοφόνους, που κάνουν τις αθλιότητές τους και ζητάνε και σαβουάρ βιβρ και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

Ο Τραμπ είναι Αμερικανός και -εν τινί μέτρω- πήρε λίγο από το αίμα μας πίσω με την άκρως περιφρονητική στάση του απέναντι στη γυναίκα που καταστρέφει την Ευρώπη και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κρανίου τόπο. Οταν την έγραψε κανονικά εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, η Μέρκελ στραβομουτσούνιασε και οι εδώ τσάτσοι της εθίχθησαν! Οταν πεθαίνουν Ελληνες δεν θίγονται, οι πανάθλιοι. Μόνο αν ενοχληθεί το Βερολίνο, σκούζουν, ουρλιάζουν και γινατώνουν οι ομότεχνοι του Εφιάλτου.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα