Καραμανλής για Βατοπέδι: ‘Η δικαιοσύνη αποκάλυψε τη σκευωρία’

“Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή” τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε αναφέρει την τελευταία φράση της δήλωσής του και στην κηδεία του στενού συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος κατηγορήθηκε για την υπόθεση, ωστόσο αθωώθηκε.

“Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα θαυμασμού για τη δύναμη της ψυχής σου. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Δε λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία σε βάρος σου. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες. Γιατί ήσουν φως.

Και στο τέλος το φως νικά το σκοτάδι” είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στη δικαίωση του Γιάννη Αγγέλου.

Συνάντηση Ρουσόπουλου με Καραμανλή

Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στο γραφείο του κ. Καραμανλή, στην Π. Κυριακού, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι απέδειξε περίτρανα πως υπήρξε μία σκευωρία, με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή. «Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη, επίσης, περίτρανα ότι αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου. Σήμερα σκέφτομαι περισσότερο τον φίλο μου, τον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτήν την ιστορική απόφαση”, τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε μονολεκτικά «είδωμεν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα