Σόιμπλε: Μελλοντικά μέτρα θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση

Την άποψη ότι μελλοντικά μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την αντιπολίτευση εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

«Το συνταξιοδοτικό, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το 2020. Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει “είμαστε εναντίον”, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε προκαλέσει εντύπωση και πολλές αντιδράσεις ο ισχυρισμός του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ότι το Ταμείο φέρεται να ζήτησε να δεσμευτεί και η αντιπολίτευση σχετικά με τα μέτρα και το περιεχόμενο της συμφωνίας για το διάστημα από το 2019 και έπειτα. «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΔΝΤ. «Πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως”, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί την περίπτωση να ζητούσε κάποιος το ίδιο από τη Γαλλία», ανέφερε.

Πάντως, το Ταμείο, έσπευσε να διαψεύσει τα όσα είπε ο Σαπέν με μια λιτή ανακοίνωση εκπροσώπου του στο Bloomberg: «Δεν έχουμε ζητήσει κανενός είδους εγγυήσεις από την αντιπολίτευση».

ΝΔ: Δεν θα ψηφίσουμε

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

“H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα.

Δεν θα τα ψηφίσει.

Τώρα, η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο.

Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα.

Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε”.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα