Ιστορική δικαίωση για τον Καραμανλή

Ελαμψε η αλήθεια για το δήθεν σκάνδαλο που αποτέλεσε την απαρχή των δεινών της χώρας!

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπαίδι (που έφερε τον ΓΑΠ στην κυβέρνηση)

«Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας, τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Η παράνοια του Ερντογάν

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης: 

►Δ. Παπαγγελόπουλος: Η ντροπή θα κυνηγά τους προδότες της Ν.Δ.

►Κατέρρευσε η σκευωρία έπειτα από δικαστική μάχη δύο ετών!

►O Ντάισελμπλουμ πιο ελεεινός από ποτέ!

►Κωλυσιεργία με απίθανους τρόπους στην υπόθεση «εγκληματική οργάνωση»!

►Στην Εντατική μετά την εξάωρη επέμβαση ο Ακης

►Ο Καμίνης μετέτρεψε σε «γιαπί» το πάρκο Ριζάρη!

►Κατάσχονται όλα εκτός από τις… κάλτσες

►Νεολαία χωρίς ιερό και όσιο!

►«Πλυντήριο» για ρούβλια σε Λονδίνο και Βερολίνο

Η απόλυτη δικαίωση του Καραμανλή!

Για συκοφαντίες και μεθοδεύσεις από ταπεινά συμφέροντα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός μετά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το Βατοπαίδι

Π λήρη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησης της Ν.Δ. έως το 2009 συνιστά η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε αθώους όλους τους κατηγορουμένους για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Πέρα από το καθαρά νομικό σκέλος, η απόφαση με καθυστέρηση χρόνων κατέδειξε την πολιτική σκευωρία που είχε στηθεί τότε με ευθύνη του πολιτικού και εκδοτικού συστήματος που επιδίωκε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Την υπόθεση σήκωσε πολιτικά τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε προανακριτική επιτροπή, ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις να «αποπέμψει τους βουλευτές και τους υπουργούς που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση».

Η σκευωρία ήταν καλά στημένη και ο ορυμαγδός που σηκώθηκε στα μέσα ενημέρωσης με ανυπόστατα δημοσιεύματα και πολιτικές κραυγές αποτέλεσε πλήγμα στην τότε κυβέρνηση, αφού στο στόχαστρο βρέθηκαν όχι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, αλλά και οι δύο πλέον στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιάννης Αγγέλου. Αποτέλεσμα ήταν η πολιτική ζωή να μετατραπεί σε βούρκο, ενώ η κυβέρνηση βρέθηκε να απολογείται όχι για τις επιτυχίες της ή τις αποτυχίες της αλλά για τη δήθεν απώλεια της ηθικής υπόστασής της.

Την απόφαση χαιρέτισε με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς και επισημαίνει: «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία».

«Σπίλωση»

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρεται και στην πολιτική στόχευση της σκευωρίας: «Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».
Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Εστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Η χθεσινή απόφαση συνέπεσε με την επέτειο της ανόδου του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. Πριν από 20 χρόνια, στις 21 Μαρτίου 1997, ο Κώστας Καραμανλής κέρδιζε την πλειοψηφία των συνέδρων, έναντι του Γιώργου Σουφλιά, που είχε περάσει στον δεύτερο γύρο.
Ηταν δε η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκλεγόταν από το συνέδριο του κόμματος και όχι από το εκλεκτορικό σώμα.

Πικραμένος «έφυγε» ο Γ. Αγγέλου

Η χθεσινή δικαστική απόφαση αποτελεί μεγάλη δικαίωση και για τον εκλιπόντα Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη επί 35 χρόνια του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος «έφυγε» πικραμένος στις 11 Απριλίου του 2016. Πολλοί συσχετίζουν τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του με την υπόθεση του Βατοπαιδίου και τη στενοχώρια που του προκάλεσαν οι ανυπόστατες, όπως αποδείχθηκαν, κατηγορίες σε βάρος του. Ενας από τους λόγους της χθεσινής παρέμβασης Καραμανλή αναμφίβολα ήταν και η μετά θάνατον δικαίωση του φίλου και συνεργάτη του, ενώ στον Γιάννη Αγγέλου αναφέρθηκε χθες και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. «Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η αντεπίθεση όσων διασύρθηκαν και οι σαφείς αιχμές για Σαμαρά

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή για τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπαιδίου ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ., με την οποία υπογραμμίζει τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του: «Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα».

Στην απόφαση αναφέρθηκε με δήλωσή του στο facebook ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν, ο Γιώργος Βουλγαράκης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Δεν υπήρξε ποτέ κανένα σκάνδαλο. Ηταν όλα εξαρχής κατασκευασμένα… Η “άλλη πλευρά” έπαιξε τότε τα ρέστα της για να απαξιώσει πρόσωπα και κυβέρνηση». Ο κ. Βουλγαράκης θεωρεί την απόφαση προσωπική του δικαίωση και δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια, όμως, υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική. Δεν στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της, ακόμη και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δεν δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος…».

Τον Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος βγαίνοντας δήλωσε: «Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη επίσης περίτρανα ότι αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο, πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Στην απόφαση αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο twitter: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης για το Βατοπαίδι αποκαθιστά την τιμή των ανθρώπων που αδίκως κατηγορήθηκαν και υπέφεραν. Η αλήθεια νίκησε».
Ισχυρό ράπισμα στους λασπολόγους της πολιτικής χαρακτήρισε την απόφαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Εστω και καθυστερημένα, κατέπεσε οριστικά η σκευωρία σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του, την οποία υπηρέτησα ως βουλευτής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα