Στράτος Λασκαρίδης και Τζέφρυ Παπαντρέος

Οι Μούσες καθορίζουν κάθε μορφή τέχνης και τα παντοειδή μούσια ορίζουντην ημεδαπή πολιτική σκηνή. Εκαστος στο είδος του

O ποτεδήποτε τοποθετείται ο Τζέφρυ Παπανδρέου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο νους πολλών συλλεκτών γκουρμέ λαϊκών ασμάτων (λούμπεν για τους κακεντρεχείς) τρέχει μέχρι το κατώφλι του Στράτου Λασκαρίδη. Ο λαϊκός αοιδός Στράτος Λασκαρίδης έχει κυκλοφορήσει μια τριλογία που παραπέμπει στους σταθμούς της πολιτικής διαδρομής του Γιωργάκη.

Η πρώτη επιτυχία του είναι το «Σκότωσες ένα πεθαμένο» από το LP «Κύριε ελέησον». Αυτό το άσμα φέρνει στον νου το δαχτυλίδι που πήρε ο Παπανδρέου από τον Γκόλουμ Σημίτη για να ηγηθεί της πασοκάρας στις εκλογές του 2004. Ο μακέτος ήταν πολιτικά νεκρός και ο Γιωργάκης τον αποτελείωσε (μαζί και το λευκό ψηφοδέλτιο, που έθεσε κι αυτό υποψηφιότητα για την ηγεσία του πράσινου… συνδικάτου).

Μετά τον μίνι θρίαμβο του «Σκότωσες ένα πεθαμένο», ο Στράτος Λασκαρίδης επανατοποθετείται στον χάρτη των επιτυχιών με το «Ανέστησες τον πεθαμένο». Φυσικά, η «ανάσταση» του τεζαρισμένου ΠΑΣΟΚ επετεύχθη με το μαϊμουδέστερο των μαϊμουδένιων σκανδάλων: αυτό του Βατοπαιδίου. Η αλήθεια καλύφθηκε με τα λασπόνερα από την καταιγίδα της μπούρδας και τη μουσοπλημμύρα που εκτόξευαν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ και η πασοκάρα των Ακηδων, των Τσουκάτων, των Μαντέληδων. Ο Τζέφρυ μαζί με την παπαρολογική – μιντιακή επιμελητεία του κατέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου και ύστερα έδωσε τα κλειδιά της Ελλάδας στην τρόικα, την οποία τώρα την αποκαλούμε «θεσμοί», για να… τσούζει λιγότερο.

Τέλος, ο Στράτος Λασκαρίδης σφράγισε την επική τριλογία του με το «Ξαναπέθανες τον αναστημένο» (το οποίο κυκλοφόρησε και σε ζεϊμπέκικο – σημειολογικά ενδιαφέρουσα συνάφεια με τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου).
Τώρα με την πανηγυρική αθώωση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ο αναστημένος Γιωργάκης ξαναπεθαίνει, διότι ξεφούσκωσε οριστικά και αμετάκλητα το Βατοπαίδι, το οποίο τον έφερε στην εξουσία. Φυσικά, παρά τους παράλληλους βίους των τραγουδιών του Λασκαρίδη με την καριέρα του Γιωργάκη, η διαφορά των δύο ανδρών είναι αγεφύρωτη. Ο Λασκαρίδης είναι συμπαθής και δεν μας έριξε στα δόντια των δανειστών. Μακάρι ο δυσπερίγραπτος Γιωργάκης να του έμοιαζε έστω και λίγο.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα