Τρομοδέματα με μανταλάκια και μπαταρίες

Γνώριζε άριστα τα κενά ασφαλείας στο «Ελ. Βενιζέλος» ο κατασκευαστής των βομβών, που πήρε οδηγίες μέσα από τις φυλακές

Με… συνταγή που καθιστούσε «αόρατους» τους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διαδικασία ελέγχου από τα ειδικά μηχανήματα X-Rays του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν «μαγειρέψει» οι δράστες τα οκτώ τρομοδέματα, που «μπλόκαραν» την τελευταία στιγμή οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Οπως εξηγούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του αεροδρομίου μπορεί να ανιχνεύσουν πυροκροτητές με μεταλλικά μέρη και ποσότητες εκρηκτικών μεγαλύτερες του μισού κιλού. Ωστόσο, στα οκτώ εκρηκτικά πακέτα που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική είχαν τοποθετηθεί πυρίτιδα βάρους 35 γραμμαρίων, μια μπαταρία των 9 Volts, καλώδια, ένα μανταλάκι και μια αντίσταση λυχνίας που, επί της ουσίας, λειτουργούσε ως πυροκροτητής.

Οπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την κατασκευή των εκρηκτικών πακέτων είχε απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων των μηχανημάτων X-Rays και των κενών ασφαλείας που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου των ταχυδρομικών αποστολών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο της Αστυνομίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων να είχε λάβει οδηγίες από «συντρόφους» του στο εξωτερικό, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι η εντολή της κατασκευής των πακέτων-βομβών και της αποστολής τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα δόθηκε μέσα από τις φυλακές.

Για τον φόβο

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται, επίσης, ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες είχαν ως μοναδικό στόχο να προκαλέσουν φόβο, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, παρά να τραυματίσουν κάποιον, καθώς η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν τόσο μικρή, που θα ήταν αδύνατον να βλάψουν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που επρόκειτο να λάβουν τα τρομοδέματα βρίσκονταν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ σε άλλα πακέτα αναφέρονταν ως παραλήπτες εκπρόσωποι διεθνών οίκων αξιολόγησης, όπως των Moody’s και Standard and Poor’s. Ως αποστολείς εμφανίζονταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και γνωστοί Ελληνες οικονομολόγοι, που έχουν συμμετάσχει σε κυβερνητικά σχήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα