Προβάδισμα της Λεπέν με δυναμική για νίκη!

Γαλλικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, παρά τον πόλεμο που δέχεται η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, τα ποσοστά της αγγίζουν το 34%! 

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Παρά το γεγονός ότι το παλαιοκομματικό σύστημα στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των μίντια, στηρίζει φανατικά την υποψηφιότητα Μακρόν για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «Le Figaro» και του Ιβάν Ριουφόλ αφήνει να εννοηθεί ότι τα ποσοστά δημοτικότητας της Λεπέν φτάνουν το 34%, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, και όχι μόνο.

«Είναι ο γαλλικός θυμός εκείνος που, 15 χρόνια πριν, έφερε τον Ζαν Μαρί Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 16,86 %, προκαλώντας έκπληξη. Σήμερα, η κόρη του σχεδόν διπλασιάζει το ποσοστό του πατέρα της στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις, κάτι που θα μπορούσε να της προσφέρει μια νίκη τον Μάιο» γράφει ο αρθρογράφος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα μίντια ότι αποκρύπτουν τη δημοτικότητα του Εθνικού Μετώπου, κάνοντας λόγο για «επιστροφή στη δεκαετία του ’30», ενώ σε σχόλιο συναδέλφου του στο twitter, που του ζητούσε να δημοσιοποιήσει τις δημοσκοπήσεις, αναφέρθηκε σε «χωροφυλακή των μίντια» που βρίσκεται «σε περιπολία». Το βέβαιο είναι ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό της Λεπέν δημιουργεί δυναμική νίκης, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναλυτές αναφέρουν ότι η «συμμαχία» Μακρόν και Φιγιόν στον δεύτερο γύρο θα τους οδηγήσει εύκολα στη νίκη.

Πρόθεση ψήφου

Για υποτιμημένα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν όσον αφορά την πρόθεση ψήφου έκανε λόγο στην εφημερίδα «Parisien» και ο πολιτικός αντίπαλός της, περιφερειάρχης Προβηγκίας -Αλπεων – Κυανής Ακτής, ο δεξιός Κριστιάν Εστροζί. Και αυτός μίλησε για ποσοστά άνω 30% και πιθανή νίκη της Λεπέν στις εκλογές, ενδεχομένως για να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους, τους οποίους κάλεσε «να μην της αφήσουν έδαφος από τον πρώτο γύρο».

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πάντως, δίνουν στη συντριπτική πλειονότητά τους προβάδισμα στη Λεπέν με ποσοστά 26%-27% στον πρώτο γύρο, 24%-26% στον Μακρόν, και τον Φιγιόν να ακολουθεί… ασθμαίνοντας με περίπου 18%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα