Ρήγμα στο ΝΑΤΟ με εντολή Τραμπ! Ο Τίλερσον απών από τη Σύνοδο

Ρήγμα φαίνεται ότι δημιουργείται στο ΝΑΤΟ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι θα απουσιάζει από τη σύνοδό του στις 5 και τις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες, η οποία θα ήταν η πρώτη ευκαιρία για να συναντηθεί με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Αντ’ αυτού, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα στείλει στη θέση του έναν διπλωμάτη καριέρας, τον υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων Τομ Σάνον, υπενθυμίζοντας σε όλους, με αυτόν τον τρόπο, την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ, ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας «ξεπερασμένος θεσμός».

Ο Τίλερσον ωστόσο, αντί της συνόδου του ΝΑΤΟ, θα συμμετάσχει στη σύνοδο του G7, στην Ιταλία, στις 10 και τις 11 Απριλίου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι μετά τη σύνοδο του G7, θα μεταβεί για συνομιλίες στη Μόσχα, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο.

Ο Ρεξ Τίλερσον σκοπεύει πάντως να επωφεληθεί της συνόδου του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους -που θα γίνει στην Ουάσινγκτον-, για να γνωρίσει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ. Στην ίδια σύνοδο θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Τζέιμς Ματίς.

Στο μεταξύ, η Ρωσία πραγματοποιεί μια τεράστιας έκτασης στρατιωτική άσκηση στην Κριμαία με τη συμμετοχή χιλιάδων ανδρών της αεροπορίας, του ναυτικού και του στρατού της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα