«Ναι, παρακολουθούσαν κάποιες φορές τον Τραμπ»

Επίσημη παραδοχή  για «κοριούς» στις επικοινωνίες του από υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως και να παρακολουθούνταν… λίγο τελικά, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ντέβιν Νούνες «είναι πιθανό κάποιες από τις επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ να τέθηκαν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο τυχαίων παρακολουθήσεων».

Ο Τραμπ δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ότι αισθάνεται «κατά κάποιον τρόπο και σε κάποιον βαθμό» δικαιωμένος από την ανακοίνωση του Νούνες, καθώς είχε δεχτεί σκληρό πόλεμο όταν είχε κάνει λόγο για τις παρακολουθήσεις. Νωρίτερα, είχε δεχτεί στον Λευκό Οίκο εκπροσώπους των 68 χωρών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ, στο πλαίσιο διήμερης συνάντησης για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής απειλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από το Πεντάγωνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο «την αποδόμηση» του Ι.Κ., ώστε «να εξαλειφθεί από τον πλανήτη αυτός ο ειδεχθής εχθρός».

Οι υπουργοί Εξωτερικών και οι διπλωμάτες θα «φιλοξενηθούν» από τον Ρεξ Τίλερσον και θα συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις του συνασπισμού αλλά και τις διαφωνίες που υπάρχουν σε ζητήματα στρατηγικής και έχουν οδηγήσει στην αποδυνάμωσή του.
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του ΝΑΤΟ, μετά τη δυσκολία του Τίλερσον να παραστεί στο προσεχές συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών κρατών-μελών, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Ο Τραμπ αναμένεται να έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα των αμυντικών δαπανών, κάτι που ανησυχεί τους Ευρωπαίους συμμάχους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα