Ζάκυνθος: Αντιδράσεις των γιατρών για τα τρικ Πολάκη

Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους για τα χειρουργεία που άνοιξαν χωρίς να υπάρχει ασφάλεια

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί το πόρισμα για τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο της άτυχης 41χρονης τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και απαντήσεις για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσίασαν άλλοι τέσσερις ασθενείς.

Τα χειρουργεία ξεκινούν σταδιακά από σήμερα τη λειτουργία τους, έπειτα από τρεισήμισι μήνες που παρέμειναν κλειστά. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Ηταν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις υπεύθυνες για τις επιπλοκές ή κάτι άλλο; Σύμφωνα μάλιστα με ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο του νησιού, ίσως να μη δοθούν ποτέ απαντήσεις.

Ενδεικτικό του τεταμένου εργασιακού κλίματος που επικρατεί στο θεραπευτήριο είναι ότι στη χθεσινή πρωινή επεισοδιακή τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, παρουσία του κ. Πολάκη, της διοίκησης, αλλά και των γιατρών του Επιστημονικού Συμβουλίου, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές και οι φωνές ακούγονταν στους διαδρόμους.

Σημειώνεται ότι στην εισήγησή του για την επαναλειτουργία των χειρουργείων το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου προτείνει «η αναισθησία να γίνεται με αυτόματο σύστημα, μη συνδεδεμένο με το δίκτυο αερίων του νοσοκομείου, ώσπου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι». Ο κ. Πολάκης, μετά τη σύσκεψη, χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Ζακύνθου πραγματικό κόσμημα και διαβεβαίωσε: «Εγινε πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.) των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα αποστείρωσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα