Fraport: Λίφτινγκ και για τα 14 αεροδρόμια!

Η εταιρία θα «ρίξει» 330.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση και  συνολικά 1 δισ. σε έργα

Αμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο της Fraport, η οποία εντός των προσεχών ημερών (λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα) αναλαμβάνει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, η Fraport Greece θα επενδύσει έως το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330.000.000 ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της 40ετούς περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Καινούργιοι σταθμοί

Στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Fraport Greece, στην πρώτη 4ετία θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί (αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κω, Μυτιλήνης), ενώ το συνολικό μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 m2, σε περίπου 300.000 m2.

Οι σημαντικές βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας των αεροδρομίων όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών περιλαμβάνουν, επίσης, την αύξηση των σταθμών check-in από 213 σε 297 (+28%), την αύξηση των σημείων ασφαλείας από 44 σε 84 (+47%), την αύξηση των πυλών από 103 σε 147 (+30%) και την αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150 (+23%).

Θα ανακαινιστούν πλήρως οι συνολικά 15 διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης και όλοι οι τερματικοί σταθμοί, συνολικού εμβαδού 200.000 m2.
Θα ανακαινιστούν, επίσης, στο σύνολό τους οι εγκαταστάσεις υγιεινής (συνολικό μέγεθος 10.000 m2), οι πυροσβεστικοί σταθμοί των αεροδρομίων (14 συνολικά), οι χώροι στάθμευσης των αεροσκαφών και οι γεννήτριες ηλεκτροδότησης (100 συνολικά).
Σε όλα τα αεροδρόμια θα εγκατασταθεί νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών (inline system).
Σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας εποχής των αεροδρομίων, κατά τη διοίκηση της Fraport, «αποτελεί η ανανέωση και ο εκμοντερνισμός της εσωτερικής και της εξωτερικής τους όψης. Ο προσεγμένος και σε κάποιες περιπτώσεις νέος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα προσφέρει μία νέα εικόνα στις 14 “πύλες” του ελληνικού τουρισμού, δημιουργώντας μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία σε εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα