ΓΝΗΣΙΑ ΑΓΩΝΙΑ

Η δημοσιογραφική αποκάλυψη των γεγονότων και το ενδιαφέρον για την πορεία της Ν.Δ.

Δύσκολος δρόμος η δημοσιογραφία. Μοναχικός. Σε φέρνει καμιά φορά σε αντίθεση ακόμη και με ανθρώπους που εκτιμάς. Εχω δύο παραδείγματα γι’ αυτό: Εναν μήνα πριν, στις 22 Φεβρουαρίου, πρώτα από την «Εστία» και έπειτα από τη «δημοκρατία» αποκάλυψα ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει τα μέτρα που αργά ή γρήγορα θα έρθουν προς έγκριση στο Κοινοβούλιο. Επειδή η πηγή μου βρίσκεται στο Βερολίνο, απέφυγα να γράψω και φράσεις που είπε η γερμανική πολιτική ηγεσία στον πρόεδρο της Ν.Δ., οι οποίες σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαν να αποδοθούν κάπως έτσι: «Αν είσαι μεταρρυθμιστής, βάλε πλάτη».

Η αποκάλυψη αυτή, για την οποία έκανα τη σωστή πρόβλεψη ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τα μέτρα -η παράταξη είναι αδελφό κόμμα με τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά όχι παράρτημά τους-, προκάλεσε ενόχληση σε κάποιους στην οδό Πειραιώς. Επιχείρησαν μάλιστα να με εμπλέξουν στο εσωκομματικό παιχνίδι. Μέρες μετά, στο «Βήμα» παλαιός συνεργάτης μου προσφέρθηκε να μεταδώσει τη δυσφορία κάποιων στην οδό Πειραιώς επειδή ο «καραμανλικός Κοττάκης» -έτσι έγραψε- αποκάλυψε την είδηση και μάλιστα… τόλμησε να την υποστηρίξει στη «στοχοποιημένη» εκπομπή της ΕΡΤ «Αίθουσα Σύνταξης». Ετσι συμβαίνει στη δημοσιογραφία σήμερα. Χαρακτηρίζεσαι, αν τολμάς.

Επειδή όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον… εφάνη Σόιμπλε στον ορίζοντα και αποκάλυψε το αίτημά του προς την ηγεσία της Ν.Δ. «Καραμανλικός» μήπως και ο Σόιμπλε, παιδιά;
Πάμε τώρα στο δεύτερο παράδειγμα. Ανέδειξα από αυτήν εδώ τη στήλη με οξύτητα μεγαλύτερη του συνηθισμένου -ομολογώ- το ζήτημα της στάσης των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στην ψηφοφορία για τη φέτα. Ο θόρυβος που ξέσπασε είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί αδίκως από τη θέση του ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Εφτασε μόνο μια βραδιά προχθές σε τηλεοπτικό σταθμό για να δοκιμάσει η νέα τομεάρχης Φωτεινή Αραμπατζή τα επιχειρήματα της Ν.Δ. στη βάσανο του διαλόγου. Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Σιωπή επικράτησε όταν ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς αποκάλυψε ότι το προηγούμενο που δημιουργείται με τη φέτα Καναδά που παράγουν Σκοπιανοί και ονομάζουν Macedonian θα το αξιοποιήσουν οι Δανοί και θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να πουν ότι έχουμε χάσει οριστικά το μονοπώλιο. Και στη μία περίπτωση, λοιπόν, και στην άλλη έγραψα την αλήθεια.
Οχι γιατί έχω κάποιον… να μου λέει τι να γράφω, αλλά γιατί η είδηση προηγείται και διότι -το σημαντικότερο- έχω γνήσια αγωνία για την πορεία της παράταξης. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

Mανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα