Ευκαιρία Σαμαρά να γκρεμίσει την προπαγάνδα

Το γόρδιο δεσμό της παραπληροφόρησης, που είχε έδρα την Αθήνα και έφτανε ως τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι αποφασισμένος να κόψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που σε πανηγυρική εκδήλωση θα γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

 

Αν και η ατζέντα της συνόδου δεν θα είναι ως συνήθως βαριά και θα έχει εορταστικό κλίμα, ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τη θέση του ότι δεν είναι κατά των στόχων της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους αλλά διαφωνεί με τη μεθοδολογία. Παράλληλα θα προσθέσει ότι έδειξε την υπεύθυνη στάση του άλλη μια φορά μη φέρνοντας εμπόδια στην επιτάχυνση της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου (στο οποίο η Ν.Δ. διαφωνεί) και στην κατάθεση του εφαρμοστικού νόμου.

 

Το σχέδιο παραπληροφόρησης των θέσεων της Ν.Δ. κατήγγειλε χθες και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κουμουτσάκος και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων (αδελφού κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη) Γκι Φερχόφσταντ τόνισε: «Προφανώς είναι παραπληροφορημένος ο κ. Φερχόφσταντ. Και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προτάσεις της Ν.Δ. που εδώ και ενάμιση χρόνο δεν τις έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση».

 

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί που ανήκουν στο ΕΛΚ από 17 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα λάβουν μέρος επίσης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.

 

Με τον κ. Σαμαρά ταξίδεψαν ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του τομέα Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του προέδρου της Ν.Δ. Γιάννης Μούρμουρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: