Γραμμή βοήθειας για αστυνομικούς

Λειτουργεί από χθες ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες ειδική τηλεφωνική γραμμή, την οποία μπορούν να καλούν οι αστυνομικοί με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξή τους. Η γραμμή, η οποία αποτελούσε από το 2009 πάγιο αίτημα των αστυνομικών και της ψυχιατρικής υπηρεσίας της Aστυνομίας, παρουσιάστηκε από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Τα όργανα της τάξης μπορούν να καλούν από όλη την Ελλάδα στον αριθμό 210-3410900, 24 ώρες το 24ωρο, και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα έχουν εννέα συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν σπουδάσει ψυχολογία και έχουν εκπαιδευτεί ειδικά στο εξωτερικό, σε αντίστοιχες γραμμές ψυχολογικής βοήθειας, για τη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι ψυχολόγοι θα είναι τρεις ανά βάρδια και θα προσεγγίζουν εκάστοτε πρόβλημα με ουδετερότητα, χωρίς αυστηρές παρεμβάσεις, προσπαθώντας να οδηγήσουν τον συνομιλητή στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, κατά την επικοινωνία, οι ένστολοι δεν θα χρειαστεί να δίνουν προσωπικά στοιχεία, εξασφαλίζοντας τον απόρρητο χαρακτήρα των συνομιλιών.

Η γραμμή λειτουργεί σε χώρο του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα απευθύνεται και στις οικογένειες των αστυνομικών. Σε ανακοίνωσή της, η Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει ότι η ψυχολογική υποστήριξη είναι σημαντική για να εκπληρώσει ο αστυνομικός τον ρόλο του, καθώς πολλές φορές οι αντοχές του δοκιμάζονται. Παράλληλα, σε συνέντευξή του, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι στο μέλλον η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει στην προμήθεια 10.000 ψυχομετρικών τεστ συνέντευξης, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους ψυχολόγους της τηλεφωνικής γραμμής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα