Ελληνας επινόησε ουρανοξύστη-καμπύλη για τη Νέα Υόρκη!

Ο μακρύτερος αλλά όχι ο ψηλότερος (καθώς δεν τείνει προς τον ουρανό) ουρανοξύστης στον κόσμο φέρει ελληνική υπογραφή!

Ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Οικονόμου (φωτό) από το αρχιτεκτονικό γραφείο oiio αποφάσισε να «απαντήσει» στα σούπερ ψηλά κτίρια, που «σηκώνονται» τα τελευταία χρόνια στο Μανχάταν και τα οποία βασίζονται μόνο στο ύψος για να εντυπωσιάσουν, με τον πιο μακρύ ουρανοξύστη στον κόσμο, σε σχήμα ανεστραμμένου U. O ελληνικής επινόησης ουρανοξύστης με το όνομα Big Bend (Μεγάλη Καμπύλη) έχει συνολικό μήκος 1.219 μέτρα!

«Μπορούμε πλέον να φτιάχνουμε κτίρια με διαστάσεις που θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν, χωρίς να ανησυχούμε για τα όρια του ουρανού» σχολίασε ο κ. Οικονόμου. Για τις μετακινήσεις εντός της… καμπύλης οι δημιουργοί σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες στον τομέα των ανελκυστήρων: ασανσέρ που μπορούν εκτός από κάθετα να κινούνται και οριζόντια! Βέβαια, ο πιο μακρύς ουρανοξύστης στον κόσμο βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο μακέτας και θα χρειαστούν, όπως είναι φυσικό, γενναίες επενδύσεις για να γίνει πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα