Ξιφίας και λαβράκι κερασμένα από τον Τσίπρα στον Γερμανό Γκάμπριελ

Το δείπνο (στο Μικρολίμανο) στον Γκάμπριελ και το αστείο με τον σεφ Από τον
Κ. Παπαχλιμίντζο

Καπνιστός ξιφίας, μαριναρισμένο λαβράκι, ταραμοσαλάτα, ψητό καλαμάρι και συναγρίδα στη σχάρα ήταν τα εκλεκτά εδέσματα που απόλαυσε στη χώρα μας το βράδυ της Τετάρτης ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ!

Μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο, στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο, στο Μικρολίμανο, στον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. Παρόντες ήταν, επίσης, οι υπουργοί κ. Τζανακόπουλος, Κοτζιάς και Παππάς, καθώς και οι συνεργάτες του Γερμανού πολιτικού. Η βραδιά έκλεισε με κρέμα λευκής σοκολάτας με ζελεδάκια μελιού και σορμπέ πράσινου μήλου, με συνοδεία κρασί (Κτήμα Γεροβασιλείου, Μοσχάτο Λήμνου) και παραδοσιακό τσίπουρο. Ο κ. Τσίπρας σύστησε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου στον Γερμανό ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι «είναι πιο γνωστός από μένα στην Ελλάδα»!

Το ενδιαφέρον της επίσκεψης του κ. Γκάμπριελ επικεντρώθηκε στις δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί, σε πρόγευμα εργασίας που του παρέθεσε η Αννα Διαμαντοπούλου, με άλλους παράγοντες της πολιτικής αλλά και των ΜΜΕ να δίνουν το «παρών».

«Το πλεόνασμα που ζητείται από την Ελλάδα είναι υπερβολικό, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο» είπε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Ωστόσο, σε μια σαφή αναφορά στην ενδεχόμενη εκλογή Σουλτς στην Καγκελαρία, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει το δικό της αναπτυξιακό αφήγημα και να μην αναζητά λύσεις στα προβλήματά της, μέσω εξελίξεων σε τρίτες χώρες.

Το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στη συνέχεια ο Γερμανός ΥΠΕΞ με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Εντύπωση προκάλεσαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι αποστάσεις που κράτησε ο κ. Γκάμπριελ από τη στήριξη που παρέσχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον επικεφαλής του Εurogroup. «Βλακώδεις» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ο αντικαγκελάριος. «Ονομάζομαι Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και όχι Ντάισελμπλουμ» είπε με νόημα. Ως προς την αξιολόγηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική Τουρκία, αλλά είναι στο χέρι της, πρόσθεσε, να αποφασίσει εάν θέλει να είναι δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα. «Είναι δικό της το πρόβλημα, όχι δικό μας» υπογράμμισε. «Συζητήσαμε ειδικώς για το Κυπριακό», συνέχισε, «στο οποίο η Ελλάδα επιθυμεί, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, μια ειρηνική λύση, μια λύση που να είναι βιώσιμη και να βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Τέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Γκάμπριελ τόνισε: «Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε στη νότια Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, στην Ισπανία, οι νέοι άνθρωποι να έχουν ξανά ευκαιρία να μπορέσουν να βρουν ξανά εργασία. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ενάντια σε κάθε διχασμό εντός της Ευρώπης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα