Σε απολογία ο Ερντογάν για τις απειλές προς τη Δύση

Τον πρέσβη της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, για να δώσει σαφείς «εξηγήσεις» για το τελευταίο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτό), ο οποίος έκανε απειλητικές δηλώσεις για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, κάλεσε χθες η Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

Την ίδια ώρα, και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επισήμαινε με δηλώσεις του για το θέμα: «Ωρες μόνο μετά τα τραγικά γεγονότα (στο Λονδίνο), θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζουμε αξιολογικές κρίσεις, σχόλια και γενικεύσεις, σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία». Μάλιστα, ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε: «Επ’ αυτών των συγκεκριμένων σχολίων έχουμε καλέσει τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε. να προσέλθει σήμερα (χθες) στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς θα θέλαμε εξηγήσεις σχετικά με τα σχόλια του προέδρου Ερντογάν για την ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς δρόμους».

Στην Ελβετία

Ενώ συνέβαιναν αυτά στις Βρυξέλλες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ελβετία για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερμ, αλλά και για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την τοπική τουρκική κοινότητα.

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ε.Ε. είναι ιδιαιτέρως τεταμένες μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεντρώσεις προεκλογικού χαρακτήρα, εν όψει της μάχης της κάλπης στην Τουρκία, και στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει και ο ίδιος ο Τσαβούσογλου, ματαιώθηκαν όμως το προηγούμενο διάστημα και στην Ελβετία, με τις τοπικές Αρχές να επικαλούνται κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

Γ. Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα