Μαθήματα ελληνικών εξπρές για τουρίστες

Ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθάει τους ξένους επισκέπτες με φράσεις χρήσιμες για τη διαμονή τους

Ρεπορτάζ
Παναγιώτα Φλώρου

Τη δυνατότητα στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας να νιώσουν έστω και για λίγο «γνήσιοι» Ελληνες, μιλώντας τη γλώσσα μας, και να λάβουν εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις δίνει η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικών Glossopolis (www.glossopolis.gr).

Οπως είπε στη «δημοκρατία» η ιδρύτρια της επιχείρησης Αθηνά Πήττα, η ιδέα «γεννήθηκε» όταν θέλησε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους Ελληνες και έπειτα από έρευνα αγοράς μαζί με την ομάδα της αποφασίστηκε να στραφεί προς τους ξένους τουρίστες.

Η πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε το 2013, δίνει την ευκαιρία στους τουρίστες να μάθουν χρήσιμες ελληνικές εκφράσεις για τις περιστάσεις που θα συναντήσουν στη χώρα μας, όπως, μεταξύ άλλων, πώς να παραγγείλουν σουβλάκι ή ούζο και μεζέ σε μια ταβέρνα, πώς να αγοράσουν αναμνηστικά και ρούχα ή πώς να ζητήσουν οδηγίες μέσα στην πόλη.

Αν χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά που έχουν μάθει στο προσωπικό συγκεκριμένων επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται η πλατφόρμα, όπως σε καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που προσφέρουν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, κερδίζουν έκπτωση έως και 30%.

Στο Glossopolis τα τρία πρώτα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και τα υπόλοιπα επί πληρωμή, με κόστος μόνο 5 ευρώ το μάθημα. Οπως αναφέρει η κυρία Πήττα, «χρησιμοποιούμε τη μέθοδο του micro-learning, δηλαδή το κάθε μάθημα διαρκεί μέχρι ένα λεπτό» και διδάσκονται λέξεις και φράσεις της γλώσσας των ντόπιων και όχι της «επίσημης» γλώσσας που θα μπορούσε να βρει κανείς σε βιβλία ή στο διαδίκτυο.

H πλατφόρμα έχει ιδιαίτερη απήχηση στους Αμερικανούς τουρίστες, ενώ τελευταία υπάρχει μια αύξηση στους Ασιάτες.

Οι κριτικές που έχει λάβει είναι πολύ θετικές, ενώ και η επιχείρηση συνεχώς την εξελίσσει, για να την κάνει ακόμα πιο ελκυστική.
«Οταν οι ξένοι έρχονται στη χώρα μας, μιλούν τη γλώσσα μας, τρώνε τα ίδια πράγματα με εμάς και ζουν στην πόλη όπως οι ντόπιοι, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία» καταλήγει η κυρία Πήττα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα