Στον τόπο καταγωγής τους πλέον οι αστυνομικοί!

Νομοθετική διάταξη που θα τροποποιεί το καθεστώς εντοπιότητας των αστυνομικών υπαλλήλων αναμένεται να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, ο κ. Τόσκας αναγνώρισε ότι το άρθρο 6 του νόμου 1234/1982 είναι πλέον παρωχημένο, καθώς απαγορεύει σε αστυνομικούς να υπηρετούν στην πόλη στην οποία διέμεναν έως την ενηλικίωσή τους, αν αυτή είναι κάτω των 20.000 κατοίκων.

Ο κ. Τόσκας συμφώνησε ότι με την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, και με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην κατανομή του υπηρετούντος προσωπικού και θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα σε πολλές επαρχιακές πόλεις με μικρούς πληθυσμούς.

«Η ισχύουσα διάταξη προβλέπει σαφώς ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι απαγορεύεται να υπηρετούν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και διέμεναν μόνιμα μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον η πόλη είναι κάτω των 20.000 κατοίκων. Η εφαρμογή της εν λόγω διάταξης θα επιφέρει αλυσιδωτές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού, καθώς καμία πόλη της Λακωνίας δεν έχει πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα