Κόντρα Κουμουτσάκου – Κοτζιά για τις συναντήσεις στις ΗΠΑ

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου ξέσπασε με αφορμή το ταξίδι που πραγματοποίησε ο πρώτος στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο κ. Κουμουτσάκος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ότι δεν έθιξε κρίσιμα ζητήματα όπως το Κυπριακό, το όνομα των Σκοπίων και τα ελληνοτουρκικά, για να απαντήσει άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση, εσκεμμένα εσφαλμένες εντυπώσεις και σκόπιμες ανακρίβειες.

«Στη διπλωματία και την πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλοι ομιλούν χωρίς να πράττουν και άλλοι πράττουν χωρίς να ομιλούν, με κριτήριό τους κάποιες εσωτερικές σκοπιμότητες. Η έκδοση ανακοινώσεων για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων ουδέποτε ωφέλησε τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε λέγοντας:

«Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις ελέγχονται και πολιτικά και κοινοβουλευτικά… Και οι υπουργοί οφείλουν να δίνουν απαντήσεις στις πολιτικές δυνάμεις και στους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών. Ο κ. Κοτζιάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Οφείλει, λοιπόν, να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Χωρίς διαστρεβλώσεις και εξάρσεις ρηχού εντυπωσιασμού. Στη Ν.Δ. μαθήματα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων δεν δεχόμαστε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα