Λαβρόφ: «Ο Τραμπ και η Λεπέν δεν είναι λαϊκιστές, είναι απλώς ρεαλιστές»

Θέση υπέρ της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (φωτό), χαρακτηρίζοντάς τους «ρεαλιστές», σε πείσμα όσων θέλουν να παρουσιάζουν ως «λαϊκισμό» τις θέσεις των δύο πολιτικών για την παγκοσμιοποίηση.

«Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους» δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού και πρόσθεσε: «Θα τους χαρακτήριζα απλώς ρεαλιστές και κατά της παγκοσμιοποίησης».

Ο όρος «λαϊκιστής», όπως είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, είναι όρος με αρνητική χροιά, «δεν χαρακτηρίζει τη Λεπέν ούτε τον Τραμπ», επιβεβαιώνοντας έτσι με τον τρόπο του τις καλές σχέσεις που διατηρεί το Κρεμλίνο τόσο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και με την υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο της κούρσας για το ύπατο γαλλικό αξίωμα ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν συνεχίζει να μετρά απώλειες, καθώς ακόμα ένας σημαντικός σύμμαχος τον εγκατέλειψε, περνώντας στο στρατόπεδο του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν. Ο λόγος για τον υφυπουργό Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή έναν μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Ouest-France», και ο υπουργός Αμυνας Ζαν Ιβ λε Ντριάν θα ακολουθήσει το παράδειγμά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα