Η Ιταλία προτείνει αμφισβήτηση της Γερμανίας και στήριξη της Ελλάδας

Ο Ιταλός κεντροαριστερός υπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας πιο ουσιαστικής στήριξης της Ελλάδας στην ευρύτερη προσπάθεια να ξεπερασθεί η λιτότητα. Μιλώντας στο ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Ορλάντο (ο οποίος, σε ένα μήνα θα διεκδικήσει και την αρχηγία του Δημοκρατικού Κόμματος) ζήτησε «να δει η Ιταλία μια δύναμη σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη, συμπάθεια και προσοχή» και «να δημιουργηθεί ένα σύστημα συμμαχιών» ώστε να ξεπερασθούν τα εμπόδια που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε: “Η Ευρώπη δεν λειτούργησε λόγω πολιτικών ευθυνών τις οποίες πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε. Ξεκινώντας και από το πεδίο μας, διότι θεωρώ ότι και πολλοί υπερβολικοί δισταγμοί των σοσιαλιστών επέδρασαν αρνητικά στη διαδικασία ολοκλήρωσης” καυτηριάζοντας ξεκάθαρα την επιλογή “πολιτικής συμπόρευσης” σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών ανά την Ευρώπη.
πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε να αφήσουμε και πάλι να βυθιστεί η Ελλάδα

Σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα την Ελλάδα ανέφερε: “Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε να αφήσουμε και πάλι να βυθιστεί η Ελλάδα ή πρέπει να δούμε μια δύναμη σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με συμπάθεια, στήριξη και προσοχή; Θέλουμε να δώσουμε πραγματικά μια μάχη για να ξεπεράσουμε τη λιτότητα ή αφήνουμε τον καθένα στη μοίρα του;”.

Θέλουμε να δώσουμε πραγματικά μια μάχη για να ξεπεράσουμε τη λιτότητα ή αφήνουμε τον καθένα στη μοίρα του;

Οι στόχοι της ιταλικής κυβέρνησης

“Θέσαμε το θέμα της ανάγκης να ξεπερασθεί η λιτότητα και η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Αλλά το κάναμε -και ήταν λάθος- μόνον σε θεσμικό επίπεδο” ανέφερε για τις δράσεις της δικής του κυβέρνησης ο Ορλάντο. Η Ιταλία πρέπει να σημειώσουμε πως δέχτηκε σοβαρές πιέσεις να εισάγει περικοπές παρόμοιες με εκείνες που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Πρέπει να αμφισβητήσουμε την όλη προσέγγιση που επέβαλλε έως τώρα η Γερμανία

“Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε τα περιθώρια που ισχύουν για την ευελιξία. Δεν μπορεί να μπουν και πάλι ασφυκτικοί περιορισμοί. Πρέπει να αμφισβητήσουμε την όλη προσέγγιση που επέβαλλε έως τώρα η Γερμανία και να οικοδομήσουμε ένα πιο ισχυρό σύστημα συμμαχιών απ’ ότι κάναμε μέχρι τώρα” σχολίασε.

Όπως είπε “το πρόβλημα είναι το σύνολο των εμποδίων τα οποία δεν επιτρέπουν, σήμερα, στην Ευρώπη, να ξαναρχίσει μια θετική πορεία. Πρέπει να ξαναρχίσουμε να κάνουμε πολιτική, δημιουργώντας ένα σύστημα συμμαχιών και σχέσεων με άλλες χώρες” και εξήγησε πως αναφέρεται σε χώρες που αρχίζουν να έχουν τα ίδια προβλήματα τα οποία, πιο έντονα, πρώτη, γνώρισε η Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα