Ψηλά τη σημαία!

Η Εθνική ομάδα έδειξε ψυχή και με «συνταγή Ρεχάγκελ» αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο! Αδικη η αποβολή του Παναγιώτη Ταχτσίδη στο 65ο λεπτό

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Μάλιστα, αυτή ήταν Ελλάδα. Με ψυχή χιλίων λεόντων και έχοντας σε τρομερή μέρα τον Στέφανο Καπίνο και όλη τη μεσοαμυντική γραμμή της, η Εθνική ομάδα με άριστη τακτική και με τον Σκίμπε να παίρνει την ταυτότητα του Μαρτίνεθ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο Βέλγιο (1-1), στη μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Ελλάδα ήταν βγαλμένη από τη χρυσή εποχή της Πορτογαλίας. Προηγήθηκε με γκολ του Μήτρογλου, αλλά δεν άντεξε παίζοντας με 10 παίκτες από το 65΄ (άδικη αποβολή Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη) και οι Βέλγοι ισοφάρισαν ένα λεπτό πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της επιθετικά, αλλά έκανε ένα τρομερό παιχνίδι αμυντικά κόντρα στο Βέλγιο, δείχνοντας σημάδια μεγάλης ομάδας, κρατώντας έως το 89΄ στο μηδέν τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι την έναρξη του αγώνα είχαν 21 γκολ σε τέσσερα ματς.
Και αυτό χωρίς μάλιστα να απειληθούν ουσιαστικά μέχρι το 65΄, όταν η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπριχ.

Εως εκείνο το σημείο η Εθνική Ελλάδος, που είχε πάρει το προβάδισμα από το 46΄ με πανέμορφο γκολ του Μήτρογλου, κρατούσε το μηδέν, έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Καπίνο και τη μεσοαμυντική γραμμή, χωρίς να υστερεί κανείς σε απόδοση.
Ακόμα και μετά την αποβολή η Ελλάδα το πάλεψε και με 10 παίκτες, αλλά, δυστυχώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχτηκε την ισοφάριση στο 89΄ από τον Λουκακού, ο οποίος έδειξε την τεράστια κλάση του πετυχαίνοντας ένα πολύ δύσκολο γκολ.

Μάλιστα, οι Βέλγοι θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» και κράτησε το 1-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Τζαβέλλας, αλλά τότε τα πάντα είχαν κριθεί. Στα άλλα ματς του ομίλου: Βοσνία – Γιβραλτάρ 5-0, Κύπρος – Εσθονία 0-0.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού.
ΕΛΛΑΔΑ (Μ. Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84΄ Ζέκα), Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

Τσίπρας και Μισέλ είδαν μαζί στη Ρώμη τον αγώνα 

Μαζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου παρακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρώμη την αναμέτρηση της Εθνικής στις Βρυξέλλες και μετά τη λήξη έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα του Σκίμπε. «Ο Σαρλ Μισέλ πανηγύρισε στην ισοπαλία, όμως εμείς χαμογελάμε με την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος» σχολίασε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Αντίθετα, οι Βέλγοι παίκτες δεν μπορούσαν να… χωνέψουν την ισοπαλία. Μπορεί στις δηλώσεις του ο Νασέρ Σαντλί να μίλησε για «αντιποδόσφαιρο» εκ μέρους της Εθνικής Ελλάδος, αλλά ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού και νυν της Εβερτον Κέβιν Μιραλάς έβγαλε το καπέλο στην τακτική του Μίχαελ Σκίμπε. «Πήραν έναν βαθμό. Αυτό έψαξαν ερχόμενοι στις Βρυξέλλες».

Ο Ρομέλου Λουκακού στάθηκε και στις αποβολές που βοήθησαν το Βέλγιο να ισοφαρίσει. «Είμαι λίγο απογοητευμένος. Στην έδρα μας θα πρέπει να παίζουμε για να κερδίζουμε και δεν νικήσαμε. Νομίζω ότι οι κόκκινες κάρτες μάς βοήθησαν λίγο. Αν είχαν μείνει με 11, θα ήταν πιο δύσκολα για εμάς. Ποτέ δεν αμφέβαλα για την Εθνική μας ομάδα, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο…»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα